Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Οκτ-2018 13:49

  Εκτός Βρετανίας 5.000 θέσεις εργασίας από το City έως την ημέρα του Brexit (upd)

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Εκτός Βρετανίας 5.000 θέσεις εργασίας από το City έως την ημέρα του Brexit (upd)

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:19

  Ο υπουργός χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Βρετανίας δήλωσε ότι θα έκανε οτιδήποτε μπορούσε για να διασφαλίσει ότι το City του Λονδίνου συνεχίζει να είναι ένα μεγάλο οικονομικό κέντρο, και μετά από την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, αν και χιλιάδες θέσεις εργασίας θα μεταφερθούν σε άλλες χώρες.

  Ο John Glen δήλωσε σε βουλευτές ότι συμφώνησε με τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Αγγλίας σχετικά με το ότι πρόκειται να χαθούν προς άλλες χώρες της Ευρώπης, 5.000 θέσεις από τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ τον επόμενο Μάρτιο.

  "Ο μοναδικός μου στόχος σε ό,τι αφορά το City, είναι να διασφαλίσω μια όσο το δυνατό μεγαλύτερη συνέχεια, σε ό,τι αφορά την οικονομική αξία που θα μπορεί να παραχθεί από το City", ανέφερε ο Glen σε μια επιτροπή στη Βουλή των Λόρδων.

  Αναμένει δε ότι η Βρετανία και η ΕΕ θα συμφωνήσουν σε ένα deal που θα εισάγει μια μεταβατική περίοδο από τον επόμενο Μάρτιο για να αποφευχθεί μια άτακτη έξοδος από την ΕΕ.

  "Εάν υπήρχε ένα μη ικανοποιητικό περιβάλλον για το City του Λονδίνου, τότε θα έπρεπε να λάβουμε κατάλληλη δράση για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας", δήλωσε.

  Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία, ίσως να μην είναι απαραίτητα τόσο εχθρικό και τόσο δύσκολο όσο κάποιοι εκτιμούν.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων