Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Οκτ-2018 12:01

  Ευρωζώνη: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2018 η ανεργία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ευρωζώνη: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2018 η ανεργία

  Το ποσοστό της ανεργίας στην ευρωζώνη συνέχισε να υποχωρεί τον Αύγουστο, υποδηλώνοντας ότι η οικονομία της περιοχής συνεχίζει να δημιουργεί θέσεις εργασίας παρά το ότι η ανάπτυξη έχει αποδυναμωθεί φέτος.

  Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ανέργων στις 19 χώρες του ευρώ, υποχώρησε κατά 102.000 σε σχέση με τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα το ποσοστό της ανεργίας να υποχωρήσει στο 8,1% από το 8,2% και να διαμορφωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2008.

  Η ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας τους τελευταίους μήνες, υποδηλώνει ότι η επιβράδυνση είναι απίθανο να γίνει πολύ πιο σοβαρή και θα πρέπει να στηρίξει την εν εξελίξει ανάκαμψη των μισθών.

  Οι υψηλότερες καταναλωτικές δαπάνες μπορεί να βοηθήσουν ώστε να αντισταθμιστεί η υποχώρηση των εξαγωγών, που για άλλη μία φορά έπληξαν την μεταποιητική δραστηριότητα το Σεπτέμβριο.

  Σημειώνεται επίσης ότι ο δείκτης της ανεργίας στην ευρωζώνη παραμένει πολύ υψηλός σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, και είναι αρκετά υψηλότερος από το 3,9% όπου διαμορφώνεται ο αντίστοιχος δείκτης στις ΗΠΑ.

  Μεταξύ των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το χαμηλότερο ποσοστό της ανεργίας παρατηρήθηκε τον Αύγουστο στην Τσεχία 2,5%), στη Γερμανία και στην Πολωνία (3,4%).

  Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στην Ελλάδα (19,1% τον Ιούνιο του 2018), και στην Ισπανία (15,2%).

  Την μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με το περασμένο έτος εμφάνισε η Κύπρος (από το 10,5% στο 7,5%), η Κροατία (από το 10,9% στο 8,5%), η Ελλάδα (από το 21,3% στο 19,1% στο διάστημα Ιουνίου 2017-Ιουνίου 2018) και στην Πορτογαλία (από το 8,8% στο 6,8%).

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων