Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 14-Σεπ-2018 10:59

    Γαλλία: Περικόπτει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη ο κεντρικός τραπεζίτης

    • Εκτύπωση
    • Αποθήκευση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
    Γαλλία: Περικόπτει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη ο κεντρικός τραπεζίτης

    Η οικονομία της Γαλλίας αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,6% σε ετήσια βάση μέχρι το 2020, καθώς η ανεργία υποχωρεί σταδιακά, προβλέπει η κεντρική τράπεζα, περικόπτοντας ελαφρώς τις προηγούμενες εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη.

    Η Τράπεζα της Γαλλίας προέβλεπε προηγουμένως ανάπτυξη 1,8% το 2018 και 1,7% το 2019, αλλά τόνισε ότι το α΄ εξάμηνο του έτους ήταν ασθενέστερο από ό,τι αναμενόταν και η ξένη ζήτηση αναμενόταν τώρα να είναι πιο ήπια από ό,τι έκαναν λόγο οι εκτιμήσεις πέρυσι.

    Με την επικαιροποιημένη πρόβλεψή της, η κεντρική τράπεζα είναι πιο απαισιόδοξη από την κυβέρνηση, η οποία στον προϋπολογισμό της για το 2018 εκτιμά ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί 1,7% φέτος και στο επόμενο έτος.

    Επίσης αναμένει ότι η Γαλλία θα υστερεί σε σχέση με την ευρύτερη ευρωζώνη μετά από τις προβλέψεις της ΕΚΤ για ανάπτυξη 2% φέτος, 1,8% το 2019 και 1,7% το 2020 στην ευρωζώνη.

    "Η Γαλλία ακόμη υστερεί στην ανάπτυξη διότι υστερεί και στις μεταρρυθμίσεις", τόνισε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας στο ραδιόφωνο, Villeroy de Galhau.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ενώ η Γαλλία πρόσφατα προχώρησε σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στην εκπαίδευση, παραμένουν πολλά που πρέπει να γίνουν για τη συγκράτηση των δαπανών.

    Με βάση τις εκτιμήσεις της, η ανεργία αναμένεται να μειωθεί σταδιακά από το 9,1% στο β΄ τρίμηνο, στο 8,3% στο τέλος του 2020, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το τέλος του 2008, όταν ξέσπασε η κρίση.

    Στο μεταξύ, ο πληθωρισμός αναμένεται να κορυφωθεί φέτος στο 2,1% λόγω των υψηλότερων ενεργειακών τιμών, προτού υποχωρήσει στο 1,7% το 2019 και στο 1,8% το 2020.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων