Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Σεπ-2018 09:10

  Καλύτερα των εκτιμήσεων η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Καλύτερα των εκτιμήσεων η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα

  Η Κίνα ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και τις πωλήσεις λιανικής, αλλά ένας βασικός δείκτης επενδύσεων υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό, αναδεικνύοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Πεκίνο καθώς προσπαθεί να υποστηρίξει την οικονομία λόγω των αυξημένων αμερικανικών δασμών.

  Τα στοιχεία ενισχύουν τις συγκλίνουσες απόψεις ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως επιβραδύνεται αλλά δεν βρίσκεται σε κίνδυνο μιας απότομης υποχώρησης ακόμη.

  Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 6,1% τον Αύγουστο σε σχέση με το περασμένο έτος, ελαφρώς περισσότερο από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές και ελαφρώς καλύτερα από ό,τι τον Ιούλιο.

  Αλλά η παραγωγή βασικών αγαθών, μεταξύ των οποίων μηχανοκίνητα οχήματα και εξοπλισμό μεταφοράς, υποχώρησε. Η παραγωγή αυτοκινήτων μετά βίας αυξήθηκε, ενώ η παραγωγή χάλυβα αυξήθηκε κατά το ένα τρίτο του ποσοστού του προηγουμένου μήνα.

  Αντίστοιχα οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 9% σε ετήσια βάση. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 8,8%.

  Ο ρυθμός αύξησης των επενδύσεων σε πάγια στοιχεία του ενεργητικού επιβραδύνθηκε στο 5,3% στο διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

  Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 5,5%, αντίστοιχα με τα προηγούμενα ιστορικά χαμηλά.
   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων