Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 03-Σεπ-2018 12:37

  Βρετανία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2016 ο μεταποιητικός ΡΜΙ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Βρετανία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2016 ο μεταποιητικός ΡΜΙ

  Τις πιο αδύναμες επιδόσεις σε περίοδο δύο ετών κατέγραψε ο μεταποιητικός τομέας στη Βρετανία τον Αύγουστο, ενώ οι παραγγελίες για εξαγωγές υπέστησαν μια σπάνια πτώση.

  Τα δύο αυτά δεδομένα αποτελούν προειδοποίησε ότι μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση, όπως και το ότι πλησιάζει το Brexit, επηρεάζει τη δραστηριότητα στον κλάδο της χώρας.

  Ο μεταποιητικός ΡΜΙ μειώθηκε στις 52,8 μονάδες, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2016, και πολύ χαμηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις για 53,8 μονάδες.

  Ο Rob Dodson, διευθυντής της Markit, τόνισε ότι ο μεταποιητικός τομέας (που αντιστοιχεί στο 10% της βρετανικής οικονομίας), φαινόταν ολοένα και πιο υποτονικός τον Αύγουστο.

  "Τα τελευταία στοιχεία για τον ΡΜΙ είναι σε γενικές γραμμές συνεπή με την μηδενική ανάπτυξη στην μεταποιητική παραγωγή, που σημαίνει ότι ο κλάδος θα αποτύχει πιθανώς να παράσχει οποιαδήποτε στήριξη στην ευρύτερη οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου στο γ΄ τρίμηνο", πρόσθεσε.

  Οι νέες παραγγελίες ήταν οι ασθενέστερες εδώ και δύο χρόνια, κυρίως λόγω της πρώτης πτώσης στις παραγγελίες για εξαγωγές από τον Απρίλιο του 2016.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων