Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Αυγ-2018 13:09

  Κέρδη 1,8% στο β' τρίμηνο κατέγραψε το κρατικό Νορβηγικό fund

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κέρδη 1,8% στο β' τρίμηνο κατέγραψε το κρατικό Νορβηγικό fund

  To κρατικό fund της Νορβηγίας, το μεγαλύτερο του κόσμου κατέγραψε θετική απόδοση 1,8% στις επενδύσεις του κατά το δεύτερο τρίμηνο λαμβάνοντας ώθηση κυρίως από την άνοδο των παγκόσμιων αγορών. 

  Σύμφωνα με το MarketWatch, οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου κινήθηκαν ανοδικά το δεύτερο τρίμηνο εξαιτίας των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου και της αυξημένης ζήτησης. 

  Η Norges Bank Investment Management, τμήμα της κεντρικής τράπεζας που διαχειρίζεται το κρατικό fund δήλωσε πως ετήσια απόδοση ανήλθε σε 167 δισεκατομμύρια Νορβηγικές κορώνες δηλαδή σε $19,7 δισεκατομμυρίων. 

  Οι μετοχές της Αμερικής και της Ευρώπης κατέγραψαν θετική πορεία στο τρίμηνο παρά την προοπτική αύξησης των εμπορικών δασμών, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Νorges Bank Investment Management, Trond Grande. Ωστόσο τόνισε πως η προοπτική αύξησης των εμπορικών δασμών, η πιο αδύναμη ανάπτυξη σε Ευρώπη, Κίνα και αναδυόμενες αγορές αλλά και η πολιτική αβεβαιότητα που κυριαρχεί στην Ιταλία μελλοντικά θα περιορίσουν τα κέρδη στα χρηματιστήρια. 

  Το fund κατείχε έως το τέλος του τριμήνου 66,8% σε μετοχές, 30,6% σε στοιχεία ενεργητικού και 2,6% σε ακίνητα.  Η συνολική αξία του ανήλθε έως τις 30 Ιουνίου σε 8,34 τρισεκατομμύρια νορβηγικές κορόνες. 

  Στην απόδοση που κατέγραψε το fund στο τρίμηνο συνέβαλε περισσότερο η μετοχή της Αmazon και ακολούθησαν οι μετοχές της Αpple και της Royal Dutch Shell. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων