Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 17-Αυγ-2018 19:28

  Lenovo: Διψήφια αύξηση εσόδων για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Lenovo: Διψήφια αύξηση εσόδων για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο

  Ο Όμιλος Lenovo ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2018. Για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, η Lenovo σημείωσε διψήφια αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς. Τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 11,91 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 19% από έτος σε έτος. Η εταιρεία ανέφερε επίσης υψηλά έσοδα προ φόρων κατά το τρίμηνο, της τάξεως των 113 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, σημειώνοντας βελτίωση 182 εκατομμυρίων δολαρίων από έτος σε έτος, καθώς η κερδοφορία βελτιώθηκε σε όλες τις επιχειρηματικές της μονάδες.

  Κατά το πρώτο οικονομικό τρίμηνο, τα κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους ανήλθαν σε $77 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 149 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή κατά το πρώτο οικονομικό τρίμηνο ήταν 0,65 αμερικανικά σεντ ή 5,10 HK σεντς.

  "Καθώς εφαρμόζουμε με συνέπεια τη στρατηγική τριών φάσεων, όλες οι επιχειρηματικές μας μονάδες βελτίωσαν σημαντικά τόσο τα έσοδα, όσο και την κερδοφορία τους. Η Lenovo έχει περάσει το σημείο καμπής και έχει εισέλθει σε μια φάση "επιτάχυνσης" - επιταχύνοντας τόσο την υλοποίηση της στρατηγικής μετασχηματισμού, όσο και την αυξανόμενη δυναμική στις επιχειρηματικές επιδόσεις της", δήλωσε ο Yang Yuanqing, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lenovo. "Στο μέλλον, θα διατηρήσουμε την κορυφαία κερδοφορία και  θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη του τμήματος των Η/Υ σε σχέση με τον ανταγωνισμό, θα επαναφέρουμε το τμήμα των smartphones σε υγιή επίπεδα, ενώ θα οικοδομήσουμε το τμήμα των data centers σε μία μηχανή βιώσιμης ανάπτυξης και κερδοφορίας. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε "Smart IoT + Cloud" και "Infrastructure + Cloud",  με στόχο την μακροπρόθεσμη βιώσιμη απόδοση.”

  Το τελευταίο τρίμηνο, η Lenovo ανήγγειλε τη δημιουργία της νέας μονάδας Intelligent Devices Group (IDG), που προέκυψε από τη συνένωση των τμημάτων  Personal Computer and Smart Devices Group και Mobile Business Group. Η επανεξέταση των τρόπων αλληλεπίδρασης των εν λόγω μονάδων και των συσκευών τους, οδήγησε σε διψήφια τριμηνιαία αύξηση εσόδων του IDG από έτος σε έτος, αλλά και σε αύξηση του μεριδίου αγοράς της μονάδας των PC σε όλον τον κόσμο. Ταυτόχρονα, η Lenovo όχι μόνο οδηγεί, αλλά εξακολουθεί να αξιοποιεί στο έπακρο τις παγκόσμιες τάσεις ανάπτυξης, τόσο στο λογισμικό όσο και στις υπηρεσίες.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων