Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Αυγ-2018 12:31

  ΕΚΤ: Ο προστατευτισμός ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια ανάπτυξη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΕΚΤ: Ο προστατευτισμός ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια ανάπτυξη

  Οι κίνδυνοι για την παγκόσμια ανάπτυξη ενισχύονται καθώς ο προστατευτισμός στο παγκόσμιο εμπόριο με την επιβολή δασμών από τις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη πλήττουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο Οικονομικό Δελτίο που κυκλοφόρησε σήμερα.

  "Οι καθοδικοί κίνδυνοι στην παγκόσμια οικονομία έχουν ενισχυθεί εν μέσω μέτρων και απειλών που αφορούν την αύξηση των εμπορικών δασμών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα πιθανά αντίποινα από τις χώρες που επηρεάζονται", αναφέρει η ΕΚΤ.

  Η κεντρική τράπεζα προειδοποιεί εξάλλου ότι εάν τελικά εφαρμοστούν όλα τα μέτρα που έχουν προαναγγείλει οι ΗΠΑ, το μέσο ύψος των δασμών θα σκαρφαλώσει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 50 ετών.

  Παρά τους εξωτερικούς κινδύνους η ΕΚΤ επαναλαμβάνει ότι η οικονομία της Ευρωζώνης συνεχίζει να διαγράφει πορεία ισχυρής και ευρείας ανάπτυξης και εμφανίζεται αισιόδοξη ότι οι τιμές του πληθωρισμού θα συγκλίνουν προς το επίπεδο του 2%.

  Στην τελευταία συνεδρίαση της στα τέλη Ιουλίου η ΕΚΤ κράτησε αμετάβλητη την πολιτική της, επαναλαμβάνοντας ότι περιμένει τα βασικά της επιτόκια να παραμείνουν στα σημερινά τους επίπεδα τουλάχιστον μέχρι και το καλοκαίρι του 2019. Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα αναμένεται να τερματίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στο τέλος του έτους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων