Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Ιουλ-2018 13:19

  Αποσαφηνίσεις ζητεί η Γαλλία για τη συμφωνία Τραμπ - Γιούνκερ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αποσαφηνίσεις ζητεί η Γαλλία για τη συμφωνία Τραμπ - Γιούνκερ

  Η Γαλλία ζήτησε σήμερα "αποσαφηνίσεις" για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μετά την συνάντηση ανάμεσα τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον Ντόναλντ Τραμπ για την αποκλιμάκωση της εμπορικής κρίσης, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ.

  Ο γάλλος υπουργός επανέλαβε ότι απορρίπτει την πιθανότητα διαπραγμάτευσης συνολικής εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, απαίτησε την εξαίρεση του αγροτικού τομέα από τις συνομιλίες και ζήτησε το άνοιγμα των αμερικανικών δημόσιων αγορών.

  Το Βερολίνο θεωρεί "εποικοδομητική την συνάντηση της Ουάσινγκτον, δήλωσε εκπρόσωπος της Αγγελα Μέρκελ μέσω του Twitter.

  "Η κυβέρνηση χαιρετίζει την συμφωνία για εποικοδομητική δραστηριοποίηση στον τομέα του εμπορίου", έγραψε στον λογαριασμό της η Ουλρίκε Ντέμερ.

  "Η Επιτροπή μπορεί να συνεχίσει να υπολογίζει στην υποστήριξή μας", πρόσθεσε αναφερόμενη στην ανακοίνωση Γιούνκερ-Τραμπ για σειρά αποφάσεων στους τομείς της γεωργίας, της βιομηχανίας και της ενέργειας.

  Η Βρετανία χαιρέτισε επίσης από την πλευρά της την πρωτοβουλία Γιούνκερ-Τραμπ για την μείωση των δασμών και την αποκλιμάκωση του διατλαντικού εμπορικού πολέμου.

  "Χαιρετίζουμε την συμφωνία από τις ΗΠΑ και την ΕΕ να εργασθούμε από κοινού για την μείωση των εμπορικών δασμών και την περαιτέρω ανάπτυξη του εμπορίου και των επενδύσεων", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Υπηρεσίας Διεθνούς Εμπορίου.

  "Προσβλέπουμε να προχωρήσουμε προς την άρση των δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο και την αποκλιμάκωση των εμπορικών αντιποίνων που μπορούν να ζημιώσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα και την απασχόληση και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού".

  Οι γερμανικοί επιχειρηματικοί κύκλοι ωστόσο θεωρούν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι ΗΠΑ οφείλουν πλέον να αποφασίσουν συγκεκριμένα μέτρα για την εδραίωση της ανακωχής στις εμπορικές εντάσεις μετά την συμφωνία της Ουάσινγκτον.

  "Μετά τα λόγια, χρειάζονται πράξεις", προειδοποιεί ο Ντίτερ Κεμπφ, πρόεδρος της γερμανικής βιομηχανικής ομοσπονδίας BDI σε ανακοίνωση που εξέδωσε "χαιρετίζοντας το τέλος του φαύλου κύκλου της επιβολής νέων δασμών στο διατλαντικό εμπόριο".

  "Το μήνυμα της αποκλιμάκωσης είναι σημαντικό...Υπάρχει τώρα μία πραγματική ευκαιρία να εμποδίσουμε την επιβολή επιπλέον δασμών ή ακόμη και έναν εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΕ", αναφέρεται σε ανακοίνωση της γερμανικής ομοσπονδίας αυτοκινητοβιομηχανίας VDA.

  Οι γερμανοί κατασκευαστές υπενθυμίζουν επίσης την σημασία της κατάργησης των "μη δασμολογικών εμπορικών φραγμών", οι οποίοι περιλαμβάνουν κανονισμούς και γραφειοκρατικές διαδικασίες που θεωρούν "άχρηστους" στις εμπορικές ανταλλαγές ανάμεσα σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων