Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Ιουλ-2018 12:19

  Diageo: Επιστρέφει 2 δισ. στερλίνες στους μετόχους της

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Diageo: Επιστρέφει 2 δισ. στερλίνες στους μετόχους της

  Μέχρι και 2 δισ. στερλίνες (2,64 δισ. δολάρια) θα επιστρέψει η εταιρεία ποτών Diageo PLC στους μετόχους της, και προειδοποίησε ότι αναμένει οι κινήσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών να πλήξουν τις καθαρές πωλήσεις και τα λειτουργικά κέρδη στη χρήση 2019.

  Η εταιρεία διύλισης με brands στο ενεργητικό της όπως το Johnnie Walker και η Smirnoff, ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν 5,1% στις 3,74 δισ. στερλίνες για τη χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου, έναντι των 3,56 δισ. στερλίνων πριν από ένα χρόνο.

  Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν στις 12,16 δισ. στερλίνες από τις 12,05 δισ. στερλίνες, καθώς η οργανική ανάπτυξη αντισταθμίστηκε εν μέρει από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

  Η αύξηση των οργανικών καθαρών πωλήσεων διαμορφώθηκε στο 5%.

  Τον Φεβρουάριο η Diageo ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών ύψους 1,5 δισ. στερλίνων, αγοράζοντας 58,9 εκατ. μετοχές και το δ.σ. της ενέκρινε νέο πρόγραμμα για την επιστροφή μέχρι και 2 δισ. στερλίνων στους μετόχους, κατά τη διάρκεια της χρήσης 2019.

  Η Diageo αύξησε το μέρισμα στις 65,3 πένες από τις 62,2 πένες. Η εταιρεία υποστήριξε τις εκτιμήσεις της για μεσαία μονοψήφια αύξηση των πωλήσεων και αύξηση του οργανικού λειτουργικού περιθωρίου κατά 175 μονάδες βάσης για τα τρία χρόνια μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων