Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Ιουλ-2018 11:01

  Nokia: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη β΄ τριμήνου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Nokia: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη β΄ τριμήνου

  Χαμηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκαν τα κέρδη β΄ τριμήνου της Nokia Corp καθώς οι πωλήσεις στα βασικά δίκτυα των δραστηριοτήτων της συνέχισαν να υποχωρούν, αλλά τόνισε ότι η επίσπευση των υπηρεσιών 5G θα οδηγήσει σε βελτιωμένα αποτελέσματα στο β΄ μισό του έτους.

  Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της εταιρείας μη ελεγμένα με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα για την τρίμηνο περίοδο μέχρι τις 30 Ιουνίου, διαμορφώθηκαν στα 144 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 449 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

  Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 203 εκατ. ευρώ.

  Η Nokia τόνισε ότι οι καθαρές ζημιές διαμορφώθηκαν στα 267 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 423 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, και έναντι εκτιμήσεων για 206 εκατ. ευρώ.

  Οι πωλήσεις στο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 5,31 δισ. ευρώ έναντι 5,62 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 5,18 δισ. ευρώ.

  Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Rajeev Suri, τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου της Nokia ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας ότι το α΄ εξάμηνο του έτους θα είναι αδύναμο, ακολουθούμενο από ένα όλο και περισσότερο πιο ισχυρό β΄ εξάμηνο".

  "Αναμένουμε ότι οι συνθήκες της αγοράς θα βελτιωθούν περαιτέρω στο β΄ εξάμηνο, ιδιαίτερα στο δ΄ τρίμηνο, που είναι παραδοσιακά το πιο ισχυρό της Nokia, και καθώς διευρύνεται σημαντικά το 5G", πρόσθεσε ο Suri.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων