Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Ιουλ-2018 14:56

  Ιταλία: Προειδοποιεί τη νέα κυβέρνηση ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ιταλία: Προειδοποιεί τη νέα κυβέρνηση ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας

  Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας προειδοποίησε τη νέα κυβέρνηση να είναι προσεκτική και να αποφύγει να προκαλέσει αναταραχή στις αγορές, αυξάνοντας το δημόσιο χρέος.

  Ο διοικητής Ignazio Visco, τόνισε σε συνάντηση τραπεζιτών στη Ρώμη ότι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ιταλίας είχε ατονίσει, και ότι εάν ξεσπούσε μια νέα χρηματοπιστωτική κρίση, η χώρα ήταν τώρα "πολύ πιο ευάλωτη από ό,τι ήταν πριν από 10 χρόνια".

  Ο κυβερνητικός συνασπισμός των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας, σχεδιάζει σαρωτικές μειώσεις φόρων και υψηλότερες κοινωνικές δαπάνες, αλλά ο Visco τόνισε ότι οι εντάσεις στην αγορά και το μεγάλο δημόσιο χρέος της Ιταλίας, υποδεικνύουν μια προσεκτική προσέγγιση.

  "Η σύνεση και η διορατικότητα είναι αναγκαίες για να αποφευχθούν εντάσεις στην αγορά και να αποφευχθεί το να μείνουν οι Ιταλοί με ένα υψηλότερο χρέος και χαμηλότερο εισόδημα στο μέλλον", τόνισε.

  Ο Visco υποστήριξε μια μεταρρυθμιστική προσπάθεια για τη συγκέντρωση όλων των μικρών συνεταιριστικών τραπεζών της Ιταλίας, για τις οποίες η κυβέρνηση άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να αναστείλει, δηλώνοντας ότι οι αλλαγές θα καταστήσουν πιο εύκολο για αυτές να αντλήσουν κεφάλαια και να αποφύγουν μελλοντικές κρίσεις.

  Επίσης ζήτησε να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση, με την οποία υποχρεώνονται οι λεγόμενες popolari τράπεζες να γίνουν μετοχικές εταιρείες.

  "Η ενοποίηση του τραπεζικού τομέα παραμένει το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των ανεπαρκειών και την εγγύηση πρόσβασης σε κεφάλαια", δήλωσε.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων