Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Ιουλ-2018 09:34

  BoJ: Διατηρεί τις θετικές εκτιμήσεις για την οικονομία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  BoJ: Διατηρεί τις θετικές εκτιμήσεις για την οικονομία

  Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της και για τις εννέα περιφέρειες της χώρας και ο διοικητής της εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πληθωρισμός θα οδηγηθεί προς τον στόχο του 2%, υποδηλώνοντας ότι η νομισματική πολιτική θα παραμείνει ως έχει για την ώρα.

  Στο τριμηνιαίο report για τις συνθήκες στην περιφέρεια, η κεντρική τράπεζα δήλωσε πως όλες οι περιοχές είτε ανακάμπτουν είτε αναπτύσσονται χάρη στην ισχυρή ζήτηση από το εξωτερικό, στη σφιχτή αγορά εργασίας και στη βελτίωση της ιδιωτικής κατανάλωσης.

  "Η οικονομία της Ιαπωνίας αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται με ήπιο ρυθμό", δήλωσε σε ομιλία του ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, Haruhiko Kuroda.

  Ο Kuroda επίσης επαναδιατύπωσε ότι η BoJ θα διατηρήσει την ιδιαίτερα χαλαρή νομισματική πολιτική της μέχρι ο πληθωρισμός να διαμορφωθεί στο 2%.

  Η BoJ αναθεώρησε την εκτίμησή της για τις κεφαλαιακές δαπάνες τριών εκ των εννέα περιφερειών, δηλώνοντας ότι περισσότερες εταιρίες έχουν αυξήσει τις δαπάνες σε εργοστάσια και εξοπλισμό για να περιορίσουν τις δραστηριότητες καθώς δυσκολεύονται να προσλάβουν εργαζόμενους σε μια στενή αγορά εργασίας.

  "Η συνολική άποψη είναι ότι παραμένει σε ισχύ ένας θετικός μηχανισμός για την ιαπωνική οικονομία", ανέφερε αξιωματούχος της BoJ σε ενημέρωση.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων