Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 06-Ιουλ-2018 13:06

  Ιαπωνία: Υψηλότερες των οικονομολόγων οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης για την οικονομία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ιαπωνία: Υψηλότερες των οικονομολόγων οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης για την οικονομία

  Υψηλότερες των εκτιμήσεων του ιδιωτικού τομέα είναι οι προβλέψεις της ιαπωνικής κυβέρνησης για την οικονομία της χώρας τη χρήση 2019. Οι εξαγωγές, η ιδιωτική κατανάλωση και οι κεφαλαιακές δαπάνες αναμένεται να αντισταθμίσουν το πλήγμα από την προγραμματισμένη αύξηση του φόρου πωλήσεων.

  Οι προβλέψεις της κυβέρνησης που παρουσιάστηκαν στο ανώτερο οικονομικό πάνελ της, εμφάνισαν ότι η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί 1,5% σε προσαρμοσμένους όρους, κατά τη διάρκεια της χρήσης που ξεκινάει τον Απρίλιο του 2019, και 2,8% σε ονομαστικούς όρους.

  Οι οικονομολόγοι της αγοράς αναμένουν ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί μόλις 0,8% σε πραγματικούς όρους και 1,8% σε ονομαστικούς, λόγω της επίδρασης από την αύξηση του φόρου πωλήσεων, τον Οκτώβριο του 2019.

  Οι εκτιμήσεις αυτές αναδεικνύουν την επιθυμία του πρωθυπουργού Shinzo Abe να εξασφαλίσει υψηλότερα φορολογικά έσοδα καθώς δίνει μεγαλύτερη σημασία στην ανάπτυξη παρά στη λιτότητα για να αναζωογονήσει την οικονομία και να αποκαταστήσει τα δημοσιονομικά, αναφέρουν οι αναλυτές.

  Αναλυτής της SMBC Nikko Securities, τονίζει πως οι προβλέψεις της κυβέρνησης φαίνεται ότι υποτιμούν την αβεβαιότητα για την οικονομία παγκοσμίως και τις ελλείψεις σε εσωτερική εργασία".

  Προσθέτει δε ότι ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και των εμπορικών της εταίρων, θα μπορούσε να επηρεάσει την παγκόσμια ανάπτυξη, η οποία θα μπορούσε με τη σειρά της να ασκήσει πτωτική πίεση στην οικονομία της Ιαπωνίας, η οποία στηρίζεται στις εξαγωγές.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων