Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Ιουν-2018 18:56

  Αναθεώρηση του "Δουβλίνου ΙΙΙ" ζητεί από τους 28 το Ευρωκοινοβούλιο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πολλές επικρίσεις για την αργοπορία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη διευθέτηση της μεταρρύθμισης του Κανονισμού του Δουβλίνου ως προς το μεταναστευτικό, διατυπώθηκαν σήμερα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συζήτηση σχετικά με τις εργασίες του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

  Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Αντώνιο Ταγιάνι, επισήμανε ότι το Σώμα εδώ και μήνες έχει εγκρίνει πρόταση μεταρρύθμισης του Δουβλίνου.

  "Τονίζω προς το Συμβούλιο, τη σημασία να εξεταστεί το κείμενο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έχει και σθεναρότητα και αλληλεγγύη. Δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί η σοβαρή αυτή πρόταση για τη μεταρρύθμιση του Δουβλίνου, που εγκρίθηκε με μεγάλη και πλατιά συναίνεση, υπογράμμισε".

  Απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο του Συμβουλίου κα Παναγιότοβα, σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι σχετικά με την επικαιρότητα και τα όσα συμβαίνουν με το πλοίο Aquarius και τη διελκυστίνδα Ιταλίας-Μάλτας, αν το Συμβούλιο είχε ρυθμίσει το θέμα του Δουβλίνου και είχε μεταρρυθμίσει το Δουβλίνο, δεν θα συνέβαιναν όλα αυτά σήμερα.

  "Ο εγωισμός των κρατών οδηγεί σε επιδείνωση της κατάστασης και έτσι δεν λύνουμε το πρόβλημα της μετανάστευσης, ούτε το πρόβλημα της Αφρικής. […] Το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι το κύριο πρόβλημα και υπάρχει μια μεγάλη καθυστέρηση. Σας ζητώ εξ' ονόματος όλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να κάνετε το κατά δύναμιν, ώστε στην επόμενη σύνοδο κορυφής να μην συζητήσετε απλώς τυπικά το θέμα του Δουβλίνου και της μετανάστευσης. Μισό δισ. ευρωπαίων πολιτών χρειάζονται απαντήσεις και αυτές δεν έχουν έρθει, και δεν τις βλέπω να έρχονται. Εμείς θα υψώνουμε τη φωνή μας ώστε να λυθεί το θέμα της μετανάστευσης. Θα μιλάμε μέχρι να μεταρρυθμιστεί το Δουβλίνο", τόνισε.

  O Φρ. Τίμερμανς εκ μέρους της Επιτροπής, τονίζοντας την αναγκαιότητα για μεταρρύθμιση του Κανονισμού του Δουβλίνου, υπενθύμισε ότι η απάντηση που πήραν η Ιταλία και η Ελλάδα όταν παραπονέθηκαν ότι είναι υπερφορτωμένες από τον αριθμό των προσφύγων που φτάνουν, η απάντηση ήταν η εξής: "Αυτό είναι το Δουβλίνο, ασχολείστε με αυτό. Είναι το καθήκον σας".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων