Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Ιουν-2018 16:53

  Μπαρνιέ: Η τελωνειακή λύση για τη Β. Ιρλανδία δεν μπορεί να εφαρμοστεί για όλο το Ην. Βασίλειο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Μπαρνιέ: Η τελωνειακή λύση για τη Β. Ιρλανδία δεν μπορεί να εφαρμοστεί για όλο το Ην. Βασίλειο

  Μια οικονομική ρύθμιση προκειμένου να αποφευχθεί ένα σκληρό σύνορο μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας δεν μπορεί να εφαρμοστεί στο σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως πρότεινε το Λονδίνο, δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit.

  Η Μ. Βρετανία πρότεινε την Πέμπτη μια συμβιβαστική λύση για το θέμα των ιρλανδικών συνόρων, η οποία προβλέπει ότι η Βρετανία θα παραμείνει συνδεδεμένη με την τελωνειακή ένωση της ΕΕ για έως και έναν χρόνο ακόμα, ύστερα από μια σχεδόν διετή μεταβατική περίοδο, που θα αρχίσει στις 29 Μαρτίου 2019 και θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

  Ο Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η πρόταση εγείρει μια σειρά από ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

  "Ας είμαι πολύ ξεκάθαρος. Η ‘δικλείδα ασφαλείας’ μας δεν μπορεί να επεκταθεί στο σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου. Για ποιο λόγο; Διότι έχει σχεδιαστεί για μια συγκεκριμένη κατάσταση στη Βόρεια Ιρλανδία", δήλωσε.

  "Τι κάνει αυτό; Η Βόρεια Ιρλανδία θα αποτελέσει μέρος των τελωνειακών μας εδαφών. Αυτό που είναι εφικτό για ένα έδαφος στο μέγεθος της Βόρειας Ιρλανδίας δεν είναι απαραίτητα και εφικτό για το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου".

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων