Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Ιουν-2018 08:55

  Συρρικνώθηκε η ιαπωνική οικονομία στο α΄ τρίμηνο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Συρρικνώθηκε η ιαπωνική οικονομία στο α΄ τρίμηνο

  Η ιαπωνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,6% στην περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, ρυθμός αντίστοιχος με αυτόν που αναμενόταν, καθώς οι ισχυρότερες του αναμενόμενου κεφαλαιουχικές δαπάνες δεν κατόρθωσαν να αντισταθμίσουν τη χαμηλή ιδιωτική κατανάλωση.

  Σε επίπεδο τριμήνου, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,2%, αμετάβλητη από τις αρχικές εκτιμήσεις. Δεδομένης μιας λιγότερο απαισιόδοξης εικόνας των δαπανών των επιχειρήσεων με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι τα αποτελέσματα θα εμφάνιζαν μικρότερη συρρίκνωση.

  Η συρρίκνωση του α΄ τριμήνου τερματίζει την μακροβιότερη περίοδο ανάπτυξης της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως, που ανερχόταν σε 28 χρονια.

  Ενώ πολλοί οικονομολόγοι αναμένουν ότι η οικονομία θα ανακάμψει στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, παραμένει επίσης κίνδυνος η Ιταλία να περιέλθει σε τεχνική ύφεση –η οποία ορίζεται μετά από δύο διαδοχικά τρίμηνα συρρίκνωσης.

  Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν 0,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, έναντι αρχικής εκτίμησης για πτώση 0,1%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων