Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Ιουν-2018 19:00

  Δημοπρασία πετρελαιοπηγών από την Βραζιλία -στην ουρά μεγάλες πετρελαϊκές

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Δημοπρασία πετρελαιοπηγών από την Βραζιλία -στην ουρά μεγάλες πετρελαϊκές

  Οι μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στον κόσμο "μπήκαν στην ουρά" την Πέμπτη για μια μεγάλη δημοπρασία που οργανώνει η Βραζιλία με αντικείμενο μερικές πολυπόθητες πετρελαιοπηγές της, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της χώρας απέσυρε ορισμένες από τις φιλικές προς την αγορά πολιτικές της που θα καθιστούσαν την πετρελαϊκή της βιομηχανία πιο ανταγωνιστική.

  Η Exxon Mobil, η Chevron, η κινεζική Cnooc και η ισπανική Repsol είναι μεταξύ των 16 επιχειρήσεων που θα υποβάλουν προσφορά για τέσσερις εγκαταστάσεις εξερεύνησης στις κοιλάδες Camps και Santos που εκτιμάται ότι "φιλοξενούν" περί τα 14 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.

  Είναι η τέταρτη δημοπρασία της κυβέρνησης για περιοχές στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας όπου πιστεύεται ότι περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου έχουν εγκλωβιστεί κάτω από στρώματα αλατιού πολύ κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας.

  Τα αποθέματα κάτω από στρώμα αλατιού ανακαλύφθηκαν το 2006, αλλά οι ιδιωτικές εταιρείες κρατήθηκαν σε απόσταση και η παραγωγή καθυστέρησε από κανόνες που απαιτούσαν η κρατικά ελεγχόμενη Petrobras να είναι εταίρος με ποσοστό τουλάχιστον 30% σε οποιαδήποτε κοινοπραξία στην περιοχή.

  Η κυβέρνηση χαλάρωσε αυτούς τους κανόνες πέρυσι για να επιτρέψει στις επιχειρήσεις να εργαστούν χωρίς την Petrobras εάν ο κρατικός κολοσσός αρνηθεί να συμμετέχει σε ένα project, αν και η Petrobras εξακολουθεί να έχει την επιλογή να είναι διαχειρίστρια σε περιοχές που επιλέγει.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων