Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Ιουν-2018 11:04

  Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 15 μηνών ο μεταποιητικός ΡΜΙ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 15 μηνών ο μεταποιητικός ΡΜΙ

  Σε χαμηλό 15 μηνών επιβραδύνθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον προηγούμενο μήνα, κυρίως λόγω των επιπλέον αργιών, ενώ οι μέχρι τώρα ενδείξεις για τη μελλοντική πορεία, υποδηλώνουν ότι θα παραμείνει στην καλύτερη περίπτωση υποτονική στους επόμενους μήνες.

  Αφού έπιασε "ταβάνι" με την αλλαγή της χρονιάς, η ανάπτυξη έχει αποδυναμωθεί σε όλη την ευρωζώνη –αν και παραμένει σε ισχυρά σχετικά επίπεδο, δίνοντας στην ΕΚΤ χώρο να απομακρυνθεί από την εξαιρετικά χαλαρή πολιτική της φέτος.

  Η ΕΚΤ θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα στήριξης μέχρι το τέλος του 2018, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters σε οικονομολόγους τον περασμένο μήνα, αν και σχεδόν οι μισοί από όσους ερωτήθηκαν δήλωσαν πως δεν υπάρχει έλεγχος του πληθωρισμού, ο οποίος παραμένει επίμονα χαμηλότερα του στόχου.

  Επίσης, οι υψηλότερες τιμές φαίνεται να έχουν πλήξει τη ζήτηση, με τον ΡΜΙ μεταποίησης το Μάιο να υποχωρεί για πέμπτο μήνα, και να διαμορφώνεται σε χαμηλό 15 μηνών, στις 55,5 μονάδες από τις 56,2 μονάδες τον Απρίλιο.

  Ο δείκτης που μετρά την παραγωγή, υποχώρησε σε χαμηλό 18 μηνών στις 54,8 μονάδες από τις 56,2 μονάδες.

  Ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, τόνισε ότι μέρος της εξασθένισης της ανάπτυξης ίσως σχετίζεται με τις περισσότερες αργίες στη διάρκεια του μήνα, αλλά ο κίνδυνος έγκειται περισσότερο στο ότι η ανάπτυξη θα παραμείνει υποτονική ή μπορεί και να επιβραδυνθεί περαιτέρω στους επόμενους μήνες.

  Ο ρυθμός ανάπτυξης των νέων παραγγελιών διαμορφώθηκε σε χαμηλό 19 μηνών, ο ρυθμός προσλήψεων διαμορφώνεται σε χαμηλό 14 μηνών, ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των εργασιών κυμαίνεται στο χαμηλότερο ρυθμό από τον Σεπτέμβριο του 2016.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων