Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Μαϊ-2018 15:30

  ΗΠΑ: Αναθεωρήθηκε πτωτικά η ανάπτυξη στο 2,2% στο α΄ τρίμηνο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ελαφρώς χαμηλότερη από ό,τι αναμενόταν ήταν η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στο α΄ τρίμηνο, αν και ο δείκτης για τα εταιρικά κέρδη ανέκαμψε μερικώς στο α΄ τρίμηνο, μετά από έναν αδύναμο τερματισμό του 2017.

  Το ΑΕΠ α΄ τριμήνου διαμορφώθηκε στο 2,2% στο α΄ τρίμηνο, έναντι αρχικών εκτιμήσεων (τον προηγούμενο μήνα) για 2,3% και έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για 2,3% επίσης.

  Η αύξηση των επιχειρηματικών επενδύσεων αναθεωρήθηκε υψηλότερα για το α΄ τρίμηνο, αλλά αντισταθμίστηκε από τις πτωτικές αναθεωρήσεις σε άλλα σημαντικά στοιχεία, όπως τα αποθέματα.

  Σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η συνολική παραγωγή αυξήθηκε 2,8% στο α΄ τρίμηνο, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο εδώ και τρία χρόνια.

  Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η ανάπτυξη έχει "ανεβάσει” ρυθμό την άνοιξη και αναμένει σταθερή ανάπτυξη για το σύνολο του 2018. 

  Τα στοιχεία σήμερα περιλαμβάνουν και τις πρώτες επίσημες εκτιμήσεις για τα αμερικανικά εταιρικά κέρδη στους πρώτους μήνες του 2018, ύστερα από τις σημαντικές φορολογικές μεταρρυθμίσεις που τέθηκαν σε ισχύ το Δεκέμβριο.

  Τα μετά από φόρους κέρδη, χωρίς προσαρμογές αποτίμησης αποθεμάτων και κεφαλαιακής κατανάλωσης, αυξήθηκαν κατά 7,8% στο α΄ τρίμηνο αφού υποχώρησαν 9,6% στο δ΄ τρίμηνο.

  Σε σχέση με το περασμένο έτος, τα κέρδη μεταβλήθηκαν ελαφρώς στο α΄ τρίμηνο, κατά 0,1%.

  Οι καταναλωτικές δαπάνες αντιστοιχούν σε περισσότερο από τα δύο τρίτα της συνολικής αμερικανικής οικονομικής παραγωγής.

  Τα σημερινά στοιχεία εμφάνισαν ότι οι δαπάνες για προσωπική κατανάλωση αυξήθηκαν 1% σε ετήσια βάση στο α΄ τρίμηνο, ελαφρώς χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις για 1,1%.

  Πρόκειται για τις χαμηλότερες καταναλωτικές δαπάνες των τελευταίων πέντε σχεδόν ετών.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων