Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Μαϊ-2018 13:40

  Coeure (EKT): Δεν αποτελεί ανησυχία η επιβράδυνση της ευρωζώνης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Coeure (EKT): Δεν αποτελεί ανησυχία η επιβράδυνση της ευρωζώνης

  Η οικονομική επιβράδυνση της ευρωζώνης δεν αποτελεί μεγάλη ανησυχία για την ώρα και δεν θα πρέπει να προκαλέσει αλλαγή των σχεδίων της ΕΚΤ για τον τερματισμό των αγορών assets αργότερα φέτος, τόνισε το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Benoit Coeure, στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

  Τα σχόλια του Coeure έρχονται καθώς οι φορείς χάραξης πολιτικής δυσκολεύονται να αντιληφθούν την πηγή της επιβράδυνσης και συζητούν εάν η ΕΚΤ θα πρέπει να αλλάξει πορεία, από τη στιγμή που η ανάπτυξη πιθανώς είναι χαμηλότερη των προβλέψεων.

  "Στο τέλος του περασμένου έτους, δήλωσα ότι δεν περίμενα πως το πρόγραμμα αγοράς assetsθα πρέπει να παραταθεί ξανά. Δεν βλέπω κάποιο λόγο για να αλλάξω την άποψή μου", δήλωσε ο Coeure.

  "Αναμένουμε ότι η οικονομική ανάπτυξη θα συνεχιστεί, και είμαστε όλο και πιο σίγουροι ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί προς το στόχο μας, κοντά αλλά χαμηλότερα του 2%", τόνισε.

  Πρόσθεσε ακόμη πως δεν έχει αποφασιστεί πώς θα πρέπει να τερματιστεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους 2,55 τρισ. ευρώ, αναφερόμενος στη συζήτηση για το εάν θα πρέπει να καταργηθεί τους επόμενους μήνες.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων