Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Μαϊ-2018 21:16

  Goldman: Η Tesla θα χρειαστεί να αντλήσει $10,5 δισ. για να συνεχίσει να λειτουργεί έως το 2020

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Goldman: Η Tesla θα χρειαστεί να αντλήσει $10,5 δισ. για να συνεχίσει να λειτουργεί έως το 2020

  Η Tesla θα χρειαστεί περίπου 10,5 δισ. δολάρια σε φρέσκα κεφάλαια έως το 2020 για να συνεχίσει να λειτουργεί και να πετύχει τους στόχους της, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs.

  Αυτό είναι το ποσό που χρειάζεται από την άντληση εξωτερικών κεφαλαίων και την αναχρηματοδότηση χρέους ούτως ώστε η κατασκευάστρια ηλεκτροκίνητων οχημάτων να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την τρέχουσα δραστηριότητά της αλλά και τις δαπάνες για νέα προϊόντα και προσθήκες στην παραγωγική δυναμικότητα, σημειώνει η ομάδα αναλυτών με επικεφαλής τον David Tamberrino. Η Goldman υποθέτει ότι η Tesla θα προχωρήσει το σχέδιό της να χτίσει μια νέα μονάδα κατασκευής οχημάτων και ένα υπεργοστάσιο στην Κίνα.

  "Θεωρούμε, πως αυτό το επίπεδο κεφαλαίων μπορεί να χρηματοδοτηθεί μέσω πολλών καναλιών, συμπεριλαμβανομένων της έκδοσης νέων ομολόγων (εξασφαλισμένων και/ή μη εξασφαλισμένων), των μετατρέψιμων τίτλων και των μετοχών", γράφουν οι αναλυτές. "Βλέπουμε πως η εταιρεία έχει πολλές διαθέσιμες επιλογές για την αναχρηματοδότηση του χρέους που ωριμάζει και την άντληση κεφαλαίων, που θα επιτρέψουν στην Tesla να χρηματοδότηση τους αναπτυξιακούς της στόχους".

  Παρολ'αυτά, η έκδοση περισσότερου χρέους είναι πιθανό να επιβαρύνει το πιστωτικό προφίλ της εταιρεία, ενώ η έκδοση μετοχών ή μετατρέψιμων τίτλων θα μπορούσε να διαβρώσει την αξία των υφιστάμενων μετοχών, προσθέτουν.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων