Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Μαϊ-2018 10:37

  Bayer: Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για το 2018

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Bayer: Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για το 2018

  Η Bayer AG ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για το 2018, καθώς τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου επηρεάστηκαν αρνητικά από τις δυσμενείς συναλλαγματικές διακυμάνσεις.

  Τα κέρδη του τριμήνου μειώθηκαν 6,2% στα 1,95 δισ. ευρώ από τα 2,08 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, ενώ οι πωλήσεις μειώθηκαν στα 9,14 δισ. ευρώ από τα 13,24 δισ. ευρώ.

  Εάν εξαιρεθούν οι πωλήσεις από το Covestro, που δεν ενοποιείται πλέον στα βιβλία της Bayer, οι πωλήσεις α΄ τριμήνου για το 2017 διαμορφώνονται στα 9,68 δισ. ευρώ.

  Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 1,53 δισ. ευρώ και πωλήσεις 9,30 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της FactSet.

  Λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες τάσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, η Bayer υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις και τα κέρδη.

  Τώρα αναμένει μικρή πτώση των δημοσιευμένων πωλήσεων σε χαμηλότερα των 35 δισ. ευρώ, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για περίπου 35 δισ. ευρώ.

  Επίσης αναμένει μείωση των EBITDA κατά χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό, σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για αποτελέσματα αντίστοιχα του 2017.

  Σε προσαρμοσμένη βάση, η εταιρεία συνεχίζει να αναμένει αύξηση των EBITDA προ εκτάκτων και πωλήσεων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων