Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Απρ-2018 13:24

  Τουρκία: Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό η κεντρική τράπεζα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τουρκία: Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό η κεντρική τράπεζα

  Η τουρκική κεντρική τράπεζα αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό το 2018 διατηρώντας αντίθετα αμετάβλητες τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό του 2019, ενώ πρόσθεσε ότι το σχέδιο απλοποίησης της νομισματικής πολιτικής βρίσκεται σε καλό δρόμο.

  Η κεντρική τράπεζα αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό του 2018 στο 8,4% από το 7,9% και τις εκτιμήσεις για το 2019 στο 6,5%, αποδίδοντας τις ανοδικές αναθεωρήσεις στις εκτιμήσεις για τις τιμές του πετρελαίου και την άνοδο του νομίσματος.

  Με βάση μια σφιχτή στάση νομισματικής πολιτικής, ο πληθωρισμός θα σταθεροποιηθεί στο 5% μεσοπρόθεσμα, σύμφωνα με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας Murat Cetinkaya.

  Ο Cetinkaya επαναδιατύπωσε πως η σφιχτή νομισματική πολιτική θα διατηρηθεί μέχρι το outlook για τον πληθωρισμό να εμφανίσει σημαντική βελτίωση και να συνάδει με τους στόχους.

  "Νομίζω πως είμαστε κοντά στο τελευταίο βήμα σε ό,τι αφορά την απλοποίηση της νομισματικής πολιτικής", τονίζει ο Cetinkaya στην έκθεση της κεντρικής τράπεζας για τον πληθωρισμό.

  Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει την αποτελεσματικότητα και προβλεψιμότητα της νομισματικής πολιτικής.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων