Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Απρ-2018 14:28

  Πτώση 46% εμφάνισαν τα κέρδη της Electrolux στο α΄ τρίμηνο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Πτώση 46% εμφάνισαν τα κέρδη της Electrolux στο α΄ τρίμηνο

  Πτώση 46% εμφάνισαν τα κέρδη της Electrolux στο α΄ τρίμηνο, περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, καθώς η εταιρεία ανέλαβε υψηλές δαπάνες αναδιάρθρωσης για τις δραστηριότητες οικιακών συσκευών στη Βόρεια Αμερική, και "αισθάνθηκε" πιέσεις από το κόστος πρώτων υλών.

  Η σουηδική εταιρεία οικιακών συσκευών ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στις 551 εκατ. σουηδικές κορόνες (64 εκατ. δολάρια) στο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από τις 1,01 δισ. κορόνες πριν από ένα χρόνο.

  Τα έσοδα μειώθηκαν 1% στις 27,91 δισ. κορόνες από τις 28,2 δισ. κορόνες. Η Electrolux ανακοίνωσε ότι το περιθώριο των λειτουργικών κερδών μειώθηκε στο 2,7% από το 5,1%.

  Το κόστος αναδιάρθρωσης διαμορφώθηκε στις 596 εκατ. κορόνες στο τρίμηνο, και αφορά την ενοποίηση της παραγωγής καταψυκτών στη Βόρεια Αμερική, ενώ οι μεταβολές στις συναλλαγματικές ισοτιμίες είχαν αρνητική επίδραση στα λειτουργικά έσοδα, ύψους 107 εκατ. κορόνων.

  Ο διευθύνων σύμβουλος δήλωσε πως τώρα αναμένει ότι η αρνητική επίδραση από το κόστος των πρώτων υλών, θα διαμορφωθεί στις 1,6-1,8 δισ. κορόνες το 2018.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων