Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Απρ-2018 15:25

  Philip Morris: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη, χειρότερα των εκτιμήσεων τα έσοδα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Philip Morris: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη, χειρότερα των εκτιμήσεων τα έσοδα

  Η καπνοβιομηχανία Philip Morris International ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,556 δισ. δολάρια ή 1 δολάριο ανά μετοχή στο α΄ τρίμηνο, χαμηλότερα από τα 1,590 δισ. δολάρια ή 1,02 δολάρια ανά μετοχή πέρυσι.

  Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν επίσης στα 1 δολάρια, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 98 σεντς. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 6,895 δισ. δολάρια από τα 46,064 δισ. δολάρια. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις της Fact Set έκαναν λόγο για 7,029 δισ. δολάρια.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή στο σύνολο της χρήσης, στα 5,25-5,40 δολάρια, λόγω του χαμηλότερου φορολογικού συντελεστή μετά από την αναδιοργάνωση του Δεκεμβρίου.

  Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Andre Calantzopoulos, οι εκτιμήσεις της εταιρείας ενσωματώνουν, σε αυτό το αρχικό στάδιο, κάποια επιφυλακτικότητα σε ό,τι αφορά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στο GCC, το περιβάλλον τιμολόγησης στη Ρωσία και την λιγότερο ισχυρή από ό,τι αναμενόταν αρχικά ανάπτυξη των πωλήσεων συσκευών στους καταναλωτές στην Ιαπωνία στο α΄ τρίμηνο, "καθώς τώρα προσεγγίζουμε τα πιο συντηρητικά τμήματα ενηλίκων καπνιστών που ίσως χρειάζονται, στην αρχή τουλάχιστον, περισσότερο χρόνο για να το υιοθετήσουν"
   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων