Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Απρ-2018 13:28

  Ηνωμένο Βασίλειο: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1975 η ανεργία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ηνωμένο Βασίλειο: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1975 η ανεργία

  Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1975 διαμορφώθηκε η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο το Φεβρουάριο, παράλληλα με την ενίσχυση του ρυθμού αύξησης των μισθών, ενδείξεις ότι η αγορά εργασίας παρέμεινε υγιής παρά την ασθενή ανάπτυξη στην αρχή του έτους.

  Τα στοιχεία αναμένεται να παγιώσουν τις προσδοκίες ότι η Τράπεζα της Αγγλίας παραμένει σε τροχιά αύξησης των επιτοκίων για δεύτερη φορά στη δεκαετία, στην επόμενη συνεδρίασή  της το Μάιο.

  Η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε στο 4,2% στο τρίμηνο μέχρι τον Φεβρουάριο,  έναντι του 4,3% στο τρίμηνο μέχρι τον Ιανουάριο. Την τελευταία φορά που ο δείκτης ήταν στο 4,2%, ήταν το 1975.

  Ο ρυθμός αύξησης των μισθών (εκτός των επιδομάτων) επιταχύνθηκε στο 2,8% σε ετήσια βάση στη διάρκεια του τριμήνου, που αποτελεί τον υψηλότερο ρυθμό από το 2015, κυρίως λόγω των υψηλότερων μισθών στις κατασκευές και στη μεταποίηση.

  Η BoE έχει αφήσει να εννοηθεί ότι αναμένει να αυξήσει το βασικό κόστος δανεισμού τρεις ή τέσσερις φορές ακόμη στα επόμενα χρόνια, για να περιορίσει τον πληθωρισμό.

  Οι οικονομολόγοι εκτιμούν πως η επόμενη αύξηση στο 0,75%, μπορεί να λάβει χώρα τον επόμενο μήνα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων