Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Απρ-2018 17:50

  Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Οι έφηβοι πρόσφυγες μπορούν να ζητήσουν την επανένωση των οικογενειών τους

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Οι έφηβοι πρόσφυγες μπορούν να ζητήσουν την επανένωση των οικογενειών τους

  Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να κάνουν αίτηση για να επανενωθούν με τις οικογένειές τους ακόμη κι αν έχουν ενηλικιωθεί πριν από το τέλος της διαδικασίας, αποφάσισε σήμερα το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Στο αποκορύφωμα της μεταναστατευτικής κρίσης στην Ευρώπη το 2015, 96.465 ασυνόδευτα παιδιά αιτήθηκαν άσυλο στην ΕΕ, αν και οι αριθμοί έχουν πέσει από τότε.

  Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του για μία υπόθεση στην Ολλανδία όπου οι αρχές απέρριψαν την αίτηση μιας κοπέλας από την Ερυθραία, που είχε φθάσει στη χώρα ως ανήλικη, ώστε να αποκτήσει η οικογένειά της προσωρινή άδεια παραμονής.

  Καθώς τα έγγραφά της κατατέθηκαν από έναν προσφυγικό οργανισμό αφού είχε κλείσει τα 18, η αίτησή της απορρίφθηκε επειδή δεν μπορούσε πλέον να θεωρηθεί πλέον "ασυνόδευτη ανήλικη".

  Η εξασφάλιση έγκρισης για την οικογενειακή επανένωση προσφύγων στην Ευρώπη μπορεί να γίνει ακόμη πιο δύσκολη αν θεωρηθούν ενήλικοι.

  Ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε πως η απόφαση των Ολλανδών παραβιάζει το δίκαιο της ΕΕ, λέγοντας ότι ένας ανήλικος δεν θα μπορούσε με κανέναν τρόπο να καταλάβει αν είχε το δικαίωμα να ζητήσει άσυλο για την οικογένειά του.

  Αποφάνθηκε ότι οι αιτήσεις για οικογενειακή επανένωση θα πρέπει να καταβάλλονται μέσα σε τρεις μήνες από την απόκτηση από τον ανήλικο καθεστώτος πρόσφυγα.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων