Πέμπτη, 12-Απρ-2018 11:57

Κίνα: Οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα της οικονομίας δεν συνδέονται με τις πολιτικές Τραμπ

Ένας εκπρόσωπος της κινεζικής κυβέρνησης διευκρίνισε σήμερα ότι οι πρόσφατες ανακοινώσεις του Πεκίνου για το άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας δεν αποτελούν παραχωρήσεις στην κυβέρνηση Τραμπ.

Εκπρόσωπος του υπουργείο Εμπορίου της Κίνας σημείωσε ότι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Xi Jinping "δεν συνδέονται με την εμπορική αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ".

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Gao Feng, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η κινεζική κυβέρνηση προχωρά στο άνοιγμα της οικονομίας "με το δικό της ρυθμό και κατεύθυνση, που έχουν ήδη καθοριστεί".

Την Τρίτη, μιλώντας σε φόρουμ πολιτικών και επιχειρηματιών, ο πρόεδρος Xi ανακοίνωσε ότι το Πεκίνο σχεδιάζει να ανοίξει περαιτέρω τις κινεζικές αγορές σε ξένες επιχειρήσεις, να αυξήσει τις εισαγωγές, να ενισχύσει την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και να μειώσει τους δασμούς σε ορισμένα προϊόντα.

Οι παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές, οι οποίες γνώρισαν ισχυρούς κλυδωνισμούς τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω της κλιμακούμενης αντιπαράθεσης ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο,  χαιρέτισαν τις δηλώσεις του Κινέζου προέδρου, θεωρώντας ότι αποτελούν το πρώτο βήμα για την αποκλιμάκωσης της έντασης στις σχέσεις των δύο χώρων.

Διαβάστε ακόμα για: