Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 08-Απρ-2018 20:47

  Νορβηγία: Σε συμφωνία ήρθαν εργαζόμενοι-εργοδότες για τους μισθούς

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Νορβηγία: Σε συμφωνία ήρθαν εργαζόμενοι-εργοδότες για τους μισθούς

  Τα εργατικά σωματεία της Νορβηγίας, ήρθαν σε συμφωνία σήμερα με τους εργοδότες για τους μισθούς, τις συντάξεις και άλλες αμοιβές, αποτρέποντας έτσι το ξέσπασμα μεγάλων απεργιών, ανέφερε ο διαμεσολαβητής, μετά από πέντε ημέρες διαπραγματεύσεων.

  Περίπου 35.000 εργαζόμενοι ήταν προγραμματισμένο να απεργήσουν εάν δεν βρισκόταν μια συμφωνία, και η σύγκρουση θα μπορούσε ενδεχομένως να κλιμακωθεί, περιλαμβάνοντας περισσότερους από 200.000 εργαζόμενους.

  Μια απεργία θα έθετε σε ακινησία τα μεταλλουργεία αλουμινίου, τα εργοστάσια λιπασμάτων, τα ναυπηγεία και τα εργοστάσια χημικών, και θα μπορούσε τελικά να είχε επεκταθεί και να πλήξει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, είχαν δηλώσει τα συνδικάτα πριν από τις συνομιλίες.

  Η συμφωνία εξακολουθεί να υπόκειται σε ψηφοφορία από τα μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήλωσε ο διαμεσολαβητής.

  Η συμφωνία δίνει στους εργαζόμενους μια εκτιμώμενη μέση αύξηση μισθού της τάξης του 2,8% το 2018, ελαφρώς υψηλότερη από το 2,7% που είχαν δηλώσει οι εργοδότες πως ήταν το μέγιστο που θα μπορούσαν να δώσουν.

  Έγιναν επίσης κάποιες προσαρμογές στις συντάξεις των χαμηλόμισθων εργαζομένων, αν και το αίτημα ενός συνδικάτου για μια ευρεία αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού απορρίφθηκε και θα αποτελέσει αντικείμενο μελέτης από μια μελλοντική κυβέρνηση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων