Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Μαρ-2018 10:51

  Στα $1,2 τρισ. η αξία εξαγορών-συγχωνεύσεων παγκοσμίως στο α΄ τρίμηνο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στα $1,2 τρισ. η αξία εξαγορών-συγχωνεύσεων παγκοσμίως στο α΄ τρίμηνο

  Οι συγχωνεύσεις και εξαγορές παγκοσμίως εμφάνισαν την καλύτερη αρχή όλων των εποχών κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2018, και η αξία τους διαμορφώθηκε στα 1,2 τρισ. δολάρια, καθώς η φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ και η ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη, οδήγησε πολλές εταιρείες να προχωρήσουν σε συμφωνίες.

  Οι ισχυρές κεφαλαιαγορές και αγορές χρέους και η αύξηση των ταμειακών ροών των επιχειρήσεων βοήθησε επίσης στην τόνωση της εμπιστοσύνης των CEOs, πείθοντάς τους ότι τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να επιδιώξουν μετασχηματιστικές συγχωνεύσεις.

  "Η σαφήνεια στον τομέα των φόρων έχει αποκλείσει κάποιες δραστηριότητες εξαγορών και συγχωνεύσεων που ήταν στρατηγικά επιτακτικές, αλλά οι εταιρείες περίμεναν για το σωστό timing", τόνισε ο Anu Aiyengar, επικεφαλής των εξαγορών και συγχωνεύσεων της JP Morgan Chase & Co στη Βόρεια Αμερική.

  Ενώ η αξία των συμφωνιών Μ&Α παγκοσμίως αυξήθηκε 67% σε ετήσια βάση στο α΄ τρίμηνο του 2018, ο αριθμός των συμφωνιών μειώθηκε κατά 10% στις 10.338, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters.

  Μεταξύ των μεγαλύτερων συμφωνιών που έλαβαν χώρα στη διάρκεια του τριμήνου, ήταν η συμφωνία των 67 δισ. δολαρίων της απόκτησης της Express Scripts Holding από την Cigna Corp, και τη συμφωνία των 38,5 δισ. δολαρίων της γερμανικής ΕΟΝ για την απόκτηση της μονάδας ΑΠΕ της RWE, Innogy.

  Οι όγκοι εξαγορών και συγχωνεύσεων διπλασιάστηκαν στην Ευρώπη στο α΄ τρίμηνο, ενώ στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 67% και στην Ασία 11%.

  Το καλύτερο μακροοικονομικό περιβάλλον στην Ευρώπη έχει δημιουργήσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην επίτευξη συμφωνιών. Οι συμφωνίες που ήταν υπό σκέψη για μεγάλο διάστημα, τώρα γίνονται πράξη και κάποιοι βιομηχανικοί κλάδοι όπως αυτός των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, αναμορφώνονται πλήρως από το τελευταίο κύμα συγχωνεύσεων, τόνισε ο επικεφαλής της ΕΜΕΑ Advisory στην HSBC Holdings.

  "Οι επιχειρήσεις έχουν γίνει πιο επιθετικές στην επιδίωξη συμφωνιών που εμφανίζουν ισχυρή στρατηγική σημασία. Αλλά οι αποτιμήσεις παραμένουν υψηλά και τα δ.σ. προσφάτως έχουν γίνει πιο επιφυλακτικά σε μεγάλες εξαγορές, καθώς είναι πιο δύσκολο να πείσουν τους επενδυτές τους για τη δυναμική δημιουργίας αξίας σε τέτοια επίπεδα τιμών", αναφέρει ο Gilberto Pozzi της Goldman Sachs.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων