Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Μαρ-2018 12:34

  Βρετανία: Η βραδύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της G7

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Βρετανία: Η βραδύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της G7

  Το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται ότι θα είναι η βραδύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία μεταξύ των ομολόγων της καθώς εισέρχεται στην τελευταία χρονιά συμμετοχής στην ΕΕ, με την αβεβαιότητα για τις μελλοντικές του σχέσεις με την Ένωση να αποτρέπουν την οικονομία να αποκομίσει τα πλήρη οφέλη από μια συγχρονισμένη παγκόσμια ανάκαμψη.

  Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την στατιστική υπηρεσία, επιβεβαιώνουν ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,4% στο τελευταία τρίμηνο του 2017 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους, που αποτελεί την χαμηλότερη ανάπτυξη μεταξύ των G7.

  Οι ΗΠΑ αναπτύχθηκαν 2,9%. Στην  Ευρώπη, η βρετανική ανάπτυξη ξεπεράστηκε άνετα από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία, σε μια αντιστροφή από τα προηγούμενα χρόνια, με το Ηνωμένο Βασίλειο να εμφανίζει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τις χώρες της ευρωζώνης που πάλευαν να ξεφύγουν από την κρίση χρέους.

  Οι προβλέψεις για το 2018 τοποθετούν και πάλι το Ηνωμένο Βασίλειο στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της G7 σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη.
   

  Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ανάπτυξη 1,2% για το 2018 συνολικά, ποσοστό αντίστοιχο με αυτό της Ιαπωνίας.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων