Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Μαρ-2018 14:31

  ΗΠΑ: Στο 2,2% ο πληθωρισμός – το υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΗΠΑ: Στο 2,2% ο πληθωρισμός – το υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο

  Ανοδικά κινήθηκε και τον Φεβρουάριο ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ καταγράφοντας ωστόσο μικρότερη μηνιαία αύξηση σε σχέση με αυτήν του Ιανουαρίου. Σε ετήσια βάση ωστόσο, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε σε υψηλό από τον Νοέμβριο του 2017.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της χώρας, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 0,2% σε μηνιαία βάση και στο 2,2% σε ετήσια βάση, όπερ σημαίνει πως ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο και κατά 2,2% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2016.  Σημειώνεται ότι κατά την αντίστοιχη σύγκριση των μηνών Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου ο δείκτης τιμών καταναλωτή είχε αυξηθεί κατά 0,5%.

  Χωρίς να περιλαμβάνεται η ενέργεια και τα τρόφιμα, που σημειώνουν μεγάλες μεταβολές από μήνα σε μήνα, οι δομικές τιμές αυξήθηκαν 0,2% μετά από άνοδο 0,3% τον Ιανουάριο.

  Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν πλήρως τους οικονομολόγους που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal και τοποθετούσαν τον πληθωρισμός στο 0,2% σε μηνιαία βάση τον Φεβρουάριο.

  Σημειώνεται ότι ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώνεται για τρίτο διαδοχικό μήνα πάνω από το 1,8%, γεγονός που σηματοδοτεί ότι ο πληθωρισμός αυξάνεται με μέτριο ρυθμό.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ