Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Μαρ-2018 20:35

  ΔΝΤ: Οι δασμοί θα προκαλέσουν ζημιά και στις ΗΠΑ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΔΝΤ: Οι δασμοί θα προκαλέσουν ζημιά και στις ΗΠΑ

  Έκκληση προς τις ΗΠΑ να μην προχωρήσουν στην επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, απευθύνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δια του εκπροσώπου του Τζέρι Ράις. 

  Όπως προειδοποιεί, οι περιορισμοί αυτοί θα είναι βλαπτικοί και για την αμερικανική οικονομία και ιδίως τη βιομηχανία και τις κατασκευές που χρησιμοποιούν κατά κόρον τα συγκεκριμένα μέταλλα. Ακόμη, εκφράζει την ανησυχία του ότι η κίνηση αυτή των ΗΠΑ μπορεί να ωθήσει κι άλλες χώρες να επικαλεστούν λόγους εθνικής ασφαλείας ως δικαιολογία για την επιβολή περιορισμών στις εισαγωγές.

  Το ΔΝΤ τέλος, καλεί και τις δύο πλευρές, ΗΠΑ και τους εμπορικούς τους εταίρους, να  συνεργαστούν με εποικοδομητικό τρόπο προκειμένου περιορίσουν τους εμπορικούς φραγμούς.

  Αναλυτικά ο Τζέρι Ράις αναφέρει: 

  "Οι περιορισμοί στις εισαγωγές που ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ είναι πιθανό να προκαλέσουν ζημιά όχι μόνο εκτός ΗΠΑ αλλά και στην ίδια την αμερικανική οικονομία, συμπεριλαμβανομένου του βιομηχανικού τομέα και του τομέα των κατασκευών, που κάνουν εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και χάλυβα. Ανησυχούμε ότι τα μέτρα που πρότειναν οι ΗΠΑ, εκ των πραγμάτων θα πολλαπλασιάσουν τις περιπτώσεις στις οποίες οι χώρες χρησιμοποιούν τη λογική της εθνικής ασφαλείας για να δικαιολογήσουν ευρείας βάσης περιορισμούς στις εισαγωγές. Προτρέπουμε τις ΗΠΑ και τους εμπορικούς εταίρους τους να συνεργαστούν εποικοδομητικά για να περιορίσουν τους εμπορικούς φραγμούς και να επιλύσουν τις εμπορικές διαφωνίες χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγουν σε τέτοιου είδους έκτακτης ανάγκης μέτρα". 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων