Δέσμευση Πούτιν για βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος

Παρασκευή, 09-Φεβ-2018 19:57

Τη δέσμευση για βελτίωση των σχέσεων του κράτους με τον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς και του επιχειρηματικού και επενδυτικού κλίματος στη Ρωσία ανέλαβε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, από το βήμα του συνεδρίου της Ένωσης Ρώσων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών.

Ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον επιχειρηματικό κόσμο ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους Ρώσους επιχειρηματίες επισημαίνοντας ότι τον κύριο ρόλο στην αύξηση της αποτελεσματικότητας της εθνικής οικονομίας και στην αύξηση της παραγωγικότητας τον διαδραματίζει ο επιχειρηματικός κόσμος.

Στο πλαίσιο αυτό είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να βελτιώνει το επιχειρηματικό κλίμα, να δημιουργεί ευνοϊκές προϋποθέσεις για επενδύσεις σε νέους τομείς παραγωγής, να δημιουργεί ποιοτικές θέσεις εργασίας και να αίρει τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να αναπτύσσει τις υποδομές.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εξαλείψει τα εμπόδια που εμποδίζουν την οικονομία να αναπτυχθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Γενικά όσον αφορά τις προθέσεις μας στο προσεχές μέλλον. Και η κυβέρνηση στο σύνολο της και το υπουργείο Οικονομικών και η Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσουν όπως πρέπει τη συνεργασία με τους οργανισμούς, τις μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε σοβαρά και αποφασιστικά ώστε να … εξαλείψουμε καθετί που μας εμποδίζει να προχωρήσουμε προς τα εμπρός".

Ο Πούτιν επέστησε την προσοχή στους επιχειρηματίες, λέγοντας ότι η Ρωσία εισέρχεται σε μια δύσκολη, εντατική και πολύ σημαντική περίοδο ανάπτυξης. "Συγκεκριμένα, από τις προσπάθειες του επιχειρηματικού κόσμου θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το πόσο επιτυχώς θα διανύσουμε την περίοδο αυτή και ποια αποτελέσματα θα έχουμε" είπε.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, TASS