Ισπανία: Έρευνα για φερόμενο βιασμό 9χρονου από συμμαθητές του

Παρασκευή, 09-Φεβ-2018 19:17

Η υπόθεση του φερόμενου βιασμού ενός 9χρονου παιδιού από συμμαθητές του στο σχολείο συνταράσσει χωριό στη νότια Ισπανία, όπου η εισαγγελία ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.

"Πρόκειται για ανηλίκους, το θύμα είναι ηλικίας 9 ετών (…) οι (φερόμενοι) δράστες είναι ηλικίας 12 και 13 ετών" είπε στο ραδιοφωνικό δίκτυο COPE ο δήμαρχος του Τσιγουεβάρ, ενός χωριού με πληθυσμό 1500 κατοίκων στην Ανδαλουσία όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα.

Το γραφείο της αρχής για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ανδαλουσία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για τον "φερόμενο βιασμό ενός ανηλίκου 9 ετών στο σχολείο ενός χωριού (…) από τέσσερα παιδιά".

Επιπλέον, η εισαγγελία που είναι επιφορτισμένη με τη διαλεύκανση υποθέσεων ανηλίκων ξεκίνησε επίσης έρευνα, ζητώντας να συνταχθεί σχετική έκθεση από τις εκπαιδευτικές αρχές, διαβεβαίωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Ανδαλουσίας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Σε αυτό το στάδιο, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν μπορεί να ασκήσει ποινική δίωξη, καθώς οι φερόμενοι δράστες είναι ηλικίας κάτω των 14 ετών, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

"Η υπόθεση έγινε γνωστή από ιατρική γνωμάτευση (που συντάχθηκε) όταν ο ανήλικος μετέβη στο νοσοκομείο και ο γιατρός ενεργοποίησε το σχετικό πρωτόκολλο, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ενδείξεις πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης" είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος Τύπου.

Τέσσερα από τα περίπου 150 παιδιά του σχολικού συγκροτήματος αποβλήθηκαν ως προληπτικό μέτρο, όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής του τομέα Εκπαίδευσης της περιφέρειας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τη φερόμενη εμπλοκή τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο