Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Φεβ-2018 13:43

  ΕΚΤ: Η ευρεία ανάπτυξη της οικονομίας της ευρωζώνης θα συνεχιστεί

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΕΚΤ: Η ευρεία ανάπτυξη της οικονομίας της ευρωζώνης θα συνεχιστεί

  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θέτει πιο αυστηρούς κανόνες για να αποτρέψει τις τράπεζες από το να δεσμεύσουν ορισμένες πιο επικίνδυνες μορφές collateral όταν δανείζονται από κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

  "Το ευρωσύστημα εξαιρεί τα επενδυτικά funds ως επιλέξιμους εκδότες και εγγυητές για την εγγύηση των πιστωτικών λειτουργιών του, λαμβάνοντας υπόψη τους συγκεκριμένους κινδύνους που σχετίζονται με πιθανές αλλαγές στο χαρτοφυλάκιο", τόνισε η ΕΚΤ.

  "ΤΟ ευρωσύστημα εξαιρεί εμπορικούς τίτλους υποστηριζόμενους από ενυπόθηκο δανεισμό, λόγω της σχετικά σύνθετης φύσης τους", προσθέτει.

  Επίσης, στο οικονομικό της bulletin, το οποίο είναι σε μεγάλο βαθμό συνεπές με τις προοπτικές που παρουσιάστηκαν μετά τη συνεδρίαση του Ιανουαρίου, η ΕΚΤ επισημαίνει ότι η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη είναι πιθανό να συνεχιστεί αμείωτη.

  "Η εν εξελίξει ευρεία και ισχυρή οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να συνεχιστεί και πέραν της βραχυπρόθεσμης περιόδου", τόνισε η ΕΚΤ. "Το ισχύον ισχυρό κυκλικό momentum θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω θετικές εκπλήξεις ανάπτυξης βραχυπρόθεσμα".

  Η ΕΚΤ πρόσθεσε ότι οι ανησυχίες για καθοδική πορεία σχετίζονται κυρίως με παγκόσμιους παράγοντες, όπως τις εξελίξεις στις αγορές συναλλάγματος.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων