Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Φεβ-2018 10:56

  Pernod Ricard: Καλύτερα του αναμενομένου τα κέρδη εξαμήνου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Pernod Ricard: Καλύτερα του αναμενομένου τα κέρδη εξαμήνου

  Ανοδικά αναθεώρησε ο γαλλικός όμιλος ποτών Pernod Ricard τις εκτιμήσεις του για την ετήσια κερδοφορία του, αφότου ανακοίνωσε αύξηση των κερδών α' εξαμήνου που ξεπέρασαν τις προβλέψεις, λόγω της ισχυρότερης ζήτησης στην Κίνα και την Ινδία.

  Η Pernod ανακοίνωσε ότι τώρα στοχεύει σε οργανική ανάπτυξη κερδών μεταξύ 4% και 6% από επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες για τη χρονιά που τελειώνει στις 30 Ιουνίου 2018. Η προηγούμενη πρόβλεψη έκανε λόγο για αύξηση 3% έως 5%. 

  Σημειώνεται πως οι προβλέψεις αυτές στηρίζονται σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες. 

  Πάντως, ο γαλλικός όμιλος σημείωσε ότι η αύξηση του ευρώ έναντι του δολαρίου θα επηρεάσει αρνητικά, με το ποσό των 180 δισ. ευρώ, τα ετήσια λειτουργικά κέρδη, κάτι που συνιστά μια μεγαλύτερη επιβάρυνση από αυτή που αρχικά αναμενόταν.

  Οι πωλήσεις α' εξαμήνου έφτασαν τα 5,082 δισ. ευρώ, αύξηση της τάξεως του 5,1%, ενώ τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες έφτασαν τα 1,496 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 5,7%. 

  Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση 4,6% των οργανικών πωλήσεων και 4% των κερδών από επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων