Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Φεβ-2018 14:38

  Γερμανία: Υπέρ ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου ο συνασπισμός

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Γερμανία: Υπέρ ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου ο συνασπισμός

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:16

  "Μια νέα εκκίνηση για την Ευρώπη. Μια νέα δυναμική για την Γερμανία. Μια νέα συνοχή για την χώρα μας", είναι ο τίτλος της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) που επετεύχθη σήμερα, έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις και στην οποία υπάρχει εκτενής αναφορά στην ανάγκη για ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ άλλων και με τη δημιουργία ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου.

  Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), στο προοίμιο του 177σέλιδου κυβερνητικού προγράμματος αναφέρεται: "Ζούμε νέες πολιτικές εποχές, με πολύπλευρες προκλήσεις, τόσο διεθνείς όσο και εθνικές. Η Γερμανία είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος εταίρος, αλλά μόνο με μια νέα εκκίνηση για την Ευρώπη θα μπορεί να εγγυηθεί την μακροπρόθεσμη ασφάλεια, την ειρήνη και την ευημερία". Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρεται στο κείμενο, "πρέπει να διατηρήσει και να ανανεώσει τις αξίες της και την υπόσχεσή της για ευημερία. Μόνο μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί εγγύηση για ένα μέλλον με ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία".

  Τα κόμματα του μείζονος συνασπισμού συμφωνούν ακόμη ότι επιθυμούν την μετεξέλιξη του ΕΜΣ σε ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο, το οποίο θα ελέγχεται κοινοβουλευτικά και θα διέπεται από το Δίκαιο της ΕΕ. "Τα δικαιώματα των εθνικών Κοινοβουλίων παραμένουν ανεπηρέαστα", διευκρινίζεται.

  Στο προοίμιο της προγραμματικής συμφωνίας αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε ότι "πολλοί άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι και ανασφαλείς και για αυτό πρέπει το κυβερνητικό πρόγραμμα να δείχνει και τα ανάλογα συμπεράσματα". Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι είναι καλό, αλλά ταυτόχρονα να επιδείξουμε θάρρος στον πολιτικό διάλογο για την ανανέωση και την αλλαγή, επισημαίνεται και τονίζεται ότι η Ένωση και το SPD επιθυμούν να εργαστούν για την σταθερότητα και την συνοχή, την ανανέωση, την ασφάλεια, την ισότητα. "Θέλουμε να ενισχύσουμε εκ νέου την εμπιστοσύνη των πολιτών στην ικανότητα της πολιτικής να δρα. Για αυτό θα υιοθετήσουμε ένα πολιτικό στιλ το οποίο θα προωθεί τον δημόσιο διάλογο, θα καθιστά ορατές τις διαφορές και έτσι θα ενδυναμώνει την δημοκρατία", αναφέρεται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης.

  Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων