Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Φεβ-2018 11:31

  Αυξήθηκαν κέρδη τριμήνου και έτους της Intesa Sanpaolo

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση των κερδών τόσο στο δ΄ τρίμηνο όσο και στο σύνολο της χρήσης, εμφάνισε η Intesa Sanpaolo, παρουσιάζοντας το νέο στρατηγικό της σχέδιο.

  Τα καθαρά κέρδη της ιταλικής τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 1,43 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 776 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

  Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν το ποσό των 811 εκατ. ευρώ από την πώληση της συμμετοχής της Intesa στην Allfunds.

  Για το 2017, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας αυξήθηκαν στα 7,32 δισ. ευρώ έναντι των 3,11 δισ. ευρώ. Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν μια κρατική συμβολή ύψους 3,5 δισ. ευρώ, τα οποία η τράπεζα προέβλεψε στο β΄ τρίμηνο του περασμένου έτους.

  Το 2017 η τράπεζα συμμετείχε στη διάσωση δύο ιταλικών ομολόγων της. Η ιταλική κυβέρνηση ρευστοποίησε τα bad assets των περιφερειακών τραπεζών, ενώ η Intesa Sanpaolo ανέλαβε τα "καλά" assets για ένα ευρώ.

  Η συμφωνία περιλάμβανε δημόσια συνεισφορά 3,5 δισ. ευρώ στην Intesa, για να αντισταθμίσει την επίδραση από τη συναλλαγή, στους κεφαλαιακούς της δείκτες.

  Επίσης, η Intesa ακολουθεί το σχέδιό της για την διάθεση 3,4 δισ. ευρώ για την πληρωμή μερισμάτων. Η ιταλική τράπεζα δήλωσε ότι οι στόχοι της για το 2021 περιλαμβάνουν καθαρά κέρδη μέχρι και 6 δισ. ευρώ, αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων 12,4% και λειτουργικά έσοδα 20,8 δισ. ευρώ.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων