Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Φεβ-2018 23:58

  Έσοδα και κέρδη ρεκόρ για την Apple χάρη στο iPhone X

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Έσοδα και κέρδη ρεκόρ για την Apple χάρη στο iPhone X

  Η απόφαση της Apple Inc. να αυξήσει τις τιμές της ναυαρχίδας του, του iPhone X, βοήθησε την εταιρεία να καταγράψει τριμηνιαία έσοδα και κέρδη ρεκόρ, ωστόσο η εταιρεία προέβλεπε ασθενέστερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις για το τρέχον τρίμηνο, γεγονός που προσθέτει ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα της ζήτησης για το σημαντικότερο προϊόν του τεχνολογικού γίγαντα.

  Οι πωλήσεις του iPhone X - που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο με τιμή εκκίνησης στα 1.000 δολ. - αύξησαν τη μέση τιμή πώλησης των iPhones και βοήθησαν τα έσοδα της εταιρείας να φθάσουν στα 61,58 δισ. δολ. στο τρίμηνο έως τις 30 Δεκεμβρίου, αυξημένα κατά 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, η Apple ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των iPhones που πωλήθηκαν στην πραγματικότητα μειώθηκε κατά 1% στις 77,3 εκατ. μονάδες.

  Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 13% στα 88,29 δισ. δολ. στο τρίμηνο, ενώ τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 12% στα 20,07 δισ. δολ.

  Η αύξηση των εσόδων από το iPhone X, που αντιπροσωπεύει πάνω από τα δύο τρίτα των πωλήσεων, συμπληρώθηκε από τα αυξημένα έσοδα από τα iPad. Η Apple επωφελήθηκε επίσης από τις ισχυρές πωλήσεις των smartwatch και των ασύρματων ακουστικών της AirPods κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

  Η Apple δήλωσε ότι αναμένει έσοδα ύψους μεταξύ 60 δισ. δολ. και 62 δισ. δολ.για το τρέχον τρίμηνο. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ