Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Φεβ-2018 15:37

  Ιδρύθηκε Παγκόσμια Ένωση Τσιμέντου και Σκυροδέματος

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην ίδρυση Παγκόσμιας Ένωσης Τσιμέντου και Σκυροδέματος (Global Cement & Concrete Association (GCCA) προχώρησαν εννέα κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Πρόκειται για μία νέα, προοδευτική ένωση με έδρα το Λονδίνο, με σκοπό την ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεισφοράς του κλάδου τσιμέντου και σκυροδέματος στις αειφόρες κατασκευές.

  Η Ένωση θα εστιάζει στην ώθηση των εξελίξεων στις αειφόρες κατασκευές, με στόχο τη βελτίωση της συνεισφοράς του κλάδου τσιμέντου και σκυροδέματος σε πληθώρα παγκόσμιων κοινωνικών και αναπτυξιακών προκλήσεων. Γι' αυτόν τον σκοπό, η Ένωση θα προωθεί την ανάπτυξη ανθεκτικών και περιβαλλοντικά φιλικών κτιρίων και υποδομών σε παγκόσμιο επίπεδο. Καθώς το σκυρόδεμα αποτελεί, πλέον, το προϊόν με τη δεύτερη μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο μετά το νερό, τα θέματα που αποτελούν προτεραιότητες για αυτόν τον νέο οργανισμό είναι η αειφόρος ανάπτυξη και αστικοποίηση, καθώς και η άμβλυνση της κλιματικής αλλαγής.

  Επιπλέον, η Ένωση επιδιώκει την προώθηση της καινοτομίας σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της κατασκευής, σε συνεργασία τόσο με κλαδικές ενώσεις, όσο και με καταξιωμένους αρχιτέκτονες, μηχανικούς και καινοτόμους.

  Με αυτόν τον τρόπο, η Ένωση φιλοδοξεί να δείξει πώς συγκεκριμένες λύσεις μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση παγκόσμιων κατασκευαστικών προκλήσεων και την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης, επιδεικνύοντας, ταυτόχρονα, υπεύθυνη ηγετική στάση στην κατασκευή και χρήση τσιμέντου και σκυροδέματος.

  Η Παγκόσμια Ένωση Τσιμέντου και Σκυροδέματος θα είναι υπό την καθοδήγηση διεθνών εταιρειών τσιμέντου και το έργο της θα συμπληρώνει και θα υποστηρίζει το έργο των υφιστάμενων εθνικών και περιφερειακών ενώσεων.

  Στην Ένωση μπορούν να συμμετέχουν παραγωγοί τσιμέντου από όλον τον κόσμο που μοιράζονται τις ίδιες αξίες με τον οργανισμό, ενώ θα αναπτυχθούν και συνεργασίες με άλλους οργανισμούς που έχουν το ίδιο όραμα.

  Τα ιδρυτικά μέλη της Παγκόσμιας Ένωσης Τσιμέντου και Σκυροδέματος είναι οι LafargeHolcim, CEMEX, CNBM, CRH, Dangote, Eurocement, Heidelberg Cement, Taiheiyo και Votorantim.

  Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων