Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 31-Ιαν-2018 23:56

  Facebook: Πάνω από $4 δισ. τα κέρδη δ’ τριμήνου - λιγότερες ώρες στο μέσο περνάνε οι χρήστες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Facebook: Πάνω από $4 δισ. τα κέρδη δ’ τριμήνου - λιγότερες ώρες στο μέσο περνάνε οι χρήστες

  Αύξηση εσόδων και κερδών εμφάνισε το δ’ τρίμηνο το Facebook.

  Ειδικότερα, τα κέρδη του τεχνολογικού κολοσσού ανήλθαν σε 4,27 δις. δολάρια ή 1,44 δολάρια ανά μετοχή έναντι 3,57 δις. δολαρίων ή 1,21 δολαρίων ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Στα αποτελέσματα περιλαμβάνεται και επίπτωση 77 σεντς ανά μετοχή από το τις αλλαγές στον φορολογικό νόμο, σύμφωνα με το Marketwatch.

  Παράλληλα, τα κέρδη του Facebook αυξήθηκαν σε 12,97 δισ. δολάρια την εξεταζόμενη περίοδο έναντι 8,63 δις. δολαρίων πέρυσι.

  Αναλυτές που έλαβαν μέρος στο FactSet τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης στα 1,94 δολάρια ανά μετοχή και τα έσοδα στα 12,55 δις. δολάρια.

  Παρά τα βελτιωμένα μεγέθη η μετοχή του Facebook σημειώνει βουτιά άνω του 4% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές λόγω αλλαγών που ανακοίνωσε ο κολοσσός όσον αφορά τα viral videos που μειώνουν τον χρόνο παραμονής των χρηστών στο δίκτυο.

  Οι τελευταίες τροποποιήσεις στο News Feed του Facebook είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου που οι χρήστες περνούν στο μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

  Ο επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, έκανε γνωστό ότι, έως σήμερα, έχει υπάρξει μια μείωση του χρόνου των χρηστών κατά 5% περίπου ή 50 εκατομμύρια ώρες τη μέρα. Μείωση υπήρξε και στα βίντεο που εξαπλώνονται σαν ιός (viral).

  Οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες έφθασαν τα 2,13 δισεκατομμύρια στο τέλος του 2017, ενώ οι ενεργοί ημερήσιοι χρήστες τα 1,4 δισεκατομμύρια κατά μέσο όρο (αύξηση 14% έναντι του Δεκεμβρίου 2016). Είναι πάντως αξιοσημείωτη η -για πρώτη φορά στην ιστορία του Facebook- μείωση των ημερήσιων χρηστών του στις ΗΠΑ και τον Καναδά κατά περίπου 700.000, όπως αποκάλυψε το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ