Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 31-Ιαν-2018 14:01

  Κομισιόν: Γενική διευθύντρια Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων η Παρ. Μίχου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το διορισμό της Παρασκευής Μίχου στη θέση της γενικής διευθύντριας του Τμήματος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Επιτροπής, η κ. Μίχου, νυν αναπληρώτρια γενική γραμματέας, θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει τη θέση αυτή. Ο διορισμός θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου.

  Η Παρασκευή Μίχου, Ελληνίδα πολίτης, προσλήφθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 1995 και εργάστηκε σε διάφορες υπηρεσίες της Επιτροπής, ενώ έχει ασκήσει και καθήκοντα γενικής διευθύντριας Δικαιοσύνης μεταξύ Οκτωβρίου 2014 και Οκτωβρίου 2015. Στην τρέχουσα θέση της ως αναπληρώτρια γενική γραμματέας αρμόδια για Θεσμικές και Διοικητικές Πολιτικές, Έξυπνη Νομοθεσία και Πρόγραμμα Εργασίας, διορίστηκε το 2015.

  Η κ. Μίχου έχει συντελέσει στη διαμόρφωση της συνολικής ανταπόκρισης της Επιτροπής στη μεταναστευτική κρίση, και ειδικά στο συντονισμό της διαχείρισης κρίσεων για τη μετανάστευση σε όλες τις υπηρεσίες της Επιτροπής. Με τη νέα της ιδιότητα ως γενική διευθύντρια, θα συνεργάζεται άμεσα με τον επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, αρμόδιο για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, καθώς και με τον Επίτροπο Τζούλιαν Κινγκ, αρμόδιο για την Ένωση Ασφάλειας, υπό την εποπτεία του πρώτου αντιπροέδρου, Φρανς Τίμερμανς, αρμόδιου για τη Βελτίωση της Νομοθεσίας, τις Διοργανικές Σχέσεις, το Κράτος Δικαίου και τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων