Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Ιαν-2018 14:15

  Γερμανία: Συμφωνία συντηρητικών-σοσιαλδημοκρατών για το μεταναστευτικό

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι χριστιανικές ενώσεις και οι σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία ανακοίνωσαν την επίτευξη συμφωνίας για τις προϋποθέσεις επανένωσης των οικογενειών των προσφύγων, αίροντας ένα σημαντικό εμπόδιο για το σχηματισμό κυβέρνησης στη χώρα.

  Η συμβιβαστική συμφωνία επετεύχθη έπειτα από μακρές και δύσκολες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU), τη Χριστιανοκοινωνική Ενωση (CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης μείζονος συνασπισμού συντηρητικών-σοσιαλδημοκρατών υπό την ηγεσία της Αγγελα Μέρκελ.

  Την Πέμπτη, η γερμανική βουλή θα εγκρίνει νομοσχέδιο που παρατείνει μέχρι τις 31 Ιουλίου μορατόριο που βρίσκεται σε ισχύ από τις αρχές του 2016 για την επανένωση των οικογενειών των προσφύγων που τελούν υπό καθεστώς προστασίας, μία κατηγορία που περιλαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που προέρχονται κυρίως από τη Συρία.

  Από την 1η Αυγούστου, ο αριθμός των ατόμων στα οποία θα επιτρέπεται να μεταναστεύουν στη Γερμανία μηνιαίως στο πλαίσιο του καθεστώτος της επανένωσης των οικογενειών ανέρχεται σε 1.000. Στον αριθμό αυτόν δεν περιλαμβάνονται επείγοντα περιστατικά, που θα μπορούν επίσης να έλθουν στην Γερμανία.

  "Είμαι ικανοποιημένη που φθάσαμε σε μία συμφωνία για την επανένωση των οικογενειών", δήλωσε η Εβα Χέγκλ, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD.

  Το θέμα ήταν ένα από τα σημαντικότερα σημεία διαφωνίας ανάμεσα στο SPD και τους συντηρητικούς της Μέρκελ, κυρίως τους συμμάχους της της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης, υποστηρικτές μίας αυστηρότερης πολιτικής ασύλου για τον δραστικό περιορισμό της προσφυγικής ροής στη Γερμανία, η οποία υποδέχθηκε περισσότερο από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες το 2015, στην κορύφωση της κρίσης.

  Η μη κυβερνητική οργάνωση Pro Asyl κατήγγειλε από την πλευρά της ως "ψευδολύση" την συμφωνία και χαρακτήρισε "απογοητευτική" την θέση που υιοθετήθηκε από το SPD.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων