Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Ιαν-2018 13:26

  Τουρκία: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό η κεντρική τράπεζα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τουρκία: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό η κεντρική τράπεζα

  Η τουρκική κεντρική τράπεζα αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τον πληθωρισμό το 2018 και το 2019, δηλώνοντας πως οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας θα συνεχίσουν να εξαρτώνται από τις προοπτικές του πληθωρισμού.

  "Το 2018, η κεντρική τράπεζα θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της νομισματικής πολιτικής και στην επιτάχυνση της διαδικασίας αποπληθωρισμού", τόνισε ο διοικητής Murat Cetinkaya στη διάρκεια του πρώτου report του έτους για τον πληθωρισμό.

  Η κεντρική τράπεζα αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό στο 7,9% από το 7% το 2018 και στο 6,5% από το 6% για το 2019.

  Δεδομένης της αυστηρής πολιτικής στάσης της κεντρικής τράπεζας για μείωση του πληθωρισμού, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αναμένεται να συγκλίνουν σταδιακά στον επίσημο στόχο του 5%, τόνισε ο Cetinkaya.

  Ο ίδιος επαναδιατύπωσε ότι η σφιχτή νομισματική πολιτική θα διατηρηθεί μέχρι να βελτιωθεί το outlook για τον πληθωρισμό σημαντικά, ανεξαρτήτως των βασικών επιπτώσεων και προσωρινών παραγόντων.

  Ο πληθωρισμός στην Τουρκία το Δεκέμβριο υποχώρησε στο 11,92% από το 12,98% το Νοέμβριο.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων