Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 20-Ιαν-2018 17:44

  CNN: Τι ακριβώς σημαίνει το shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  CNN: Τι ακριβώς σημαίνει το shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης

  Η μη συμφωνία Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών γερουσιαστών στο νομοσχέδιο που θα επέτρεπε τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ως τις 16 Φεβρουαρίου, είχε ως αποτέλεσμα το shutdown. Δηλαδή την αναστολή κάποιων λειτουργιών ορισμένων κρατικών υπηρεσιών. Το CNN παρουσιάζει τους τομείς που θα πληγούν και αυτούς που δεν θα επηρεαστούν από τη διακοπή εργασιών στο αμερικανικό Δημόσιο.

  Ποιοι θα επηρεαστούν οικονομικά

  Τουλάχιστον 850.000 εργαζόμενοι στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οι οποίοι δεν βρίσκονται σε "κρίσιμες θέσεις", βγαίνουν σε υποχρεωτική άδεια, άνευ αποδοχών. Οι στρατιωτικοί παραμένουν σε υπηρεσία, αλλά αν η κατάσταση επεκταθεί στον Φεβρουάριο, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα λάβουν ούτε αυτοί τον μισθό τους.

  Ποια θα είναι η διάρκεια του shutdown

  Αυτό παραμένει άγνωστο. Εξαρτάται από το πόσο σύντομα θα λάβει την σχετική απόφαση η Γερουσία.

  Τι θα συμβεί με τις φορολογικές υποχρεώσεις

  Αν και το μεγαλύτερο μέρος των  εφοριακών θα τεθεί σε άδεια, η συμπλήρωση των δηλώσεων από πλευράς φορολογουμένων θα συνεχιστεί κανονικά.  Όμως οι εκκαθαρίσεις θα αργήσουν και όσοι έχουν επιστροφή φόρου θα την λάβουν με καθυστέρηση.  

  Θα επηρεαστούν τα ταξίδια;

  Το πιθανότερο είναι όχι, καθώς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών και  υπηρεσίες συνοριακής ασφαλείας δεν θα τεθούν σε καθεστώς υποχρεωτικής άδειας. Ομοίως θα λειτουργούν τα τραίνα και η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

  Οι επιπτώσεις στους αστροναύτες

  Παρότι οι εργαζόμενοι στη ΝΑΣΑ θα τεθούν σε άδεια, θα παραμείνει ένα προσωπικό ασφαλείας για να παρακολουθεί τους Αμερικανούς αστροναύτες που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

  Τι θα συμβεί με τις άδειες οπλοκατοχής

  Όσο διαρκεί το shutdown, το πιθανότερο είναι να "παγώσει" η έκδοση τους. Και αυτό γιατί στη διαδικασία εμπλέκονται ομοσπονδιακοί φορείς που οι εργαζόμενοι τους θα τεθούν σε αργία.

  Πως θα επηρεαστεί η Ουάσινγκτον    

  Καθώς η πόλη αποτελεί την έδρα πολλών ομοσπονδιακών υπηρεσιών, το πιθανότερο είναι να υπάρξουν πολλές δυσλειτουργίες. Ίσως να υπάρξουν και ορισμένα προβλήματα σε τομείς όπως η αποκομιδή των απορριμμάτων, τα οποία όμως δεν αναμένεται να έχουν διάρκεια.

  Θα είναι προσβάσιμα τα εθνικά πάρκα;  

  Η απάντηση είναι όχι. Εθνικά πάρκα καθώς και εθνικά μνημεία θα παραμείνουν κλειστά, αν και η κυβέρνηση Trump ανέφερε ότι ελπίζει κάποια να παραμείνουν ανοιχτά. Από τη Δευτέρα θα κλείσουν τις πύλες τους ο Εθνικός Ζωολογικός Κήπος και όσα μουσεία είναι στην αρμοδιότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

  Όπως αναφέρει το CNN αυτή είναι η 18η φορά από το 1976 όπου η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναστέλλει τη λειτουργία της. Το δε κόστος του νέου shutdown, υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 2 δισ. δολάρια.      

  Διαβάστε ακόμα:

  - Trump: Οι Δημοκρατικοί νοιάζονται περισσότερο για τους "παράνομους μετανάστες" παρά για τον στρατό

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων