Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Ιαν-2018 10:45

  Ανησυχίες και για την Interserve μετά την Carillion στη Βρετανία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ανησυχίες και για την Interserve μετά την Carillion στη Βρετανία

  Κατά 14% υποχωρεί η μετοχή της βρετανικής εταιρείας κατασκευών και υπηρεσιών Interserve, μετά από δημοσίευμα των Financial Times το οποίο ανέφερε ότι οι υπουργοί είναι "πολύ ανήσυχοι" και έχουν ορίσει μια ομάδα αξιωματούχων για να παρακολουθεί την εταιρεία.

  Το δημοσίευμα έρχεται μετά από την κατάρρευση της Carillion στις αρχές της εβδομάδας, που ανέδειξε τις ανησυχίες για τον κλάδο στη Βρετανία.

  Οι FT επισημαίνουν ότι η ομάδα αυτή είχε αρχίσει να παρακολουθεί την κατασκευαστική εταιρεία μετά από μία προειδοποίηση για τα κέρδη το Σεπτέμβριο, εξαιτίας ανησυχιών για την οικονομική της υγεία, επικαλούμενοι κυβερνητικούς αξιωματούχους και συμβούλους.

  "Οι υπουργοί είναι πολύ ανήσυχοι για την Interserve", δήλωσε ένας αξιωματούχος στους FT, αν και άλλος ένας κυβερνητικός αξιωματούχος τόνισε ότι "δεν υπάρχει σύγκριση" με την Carillion.

  Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα έγινε γνωστό πως η βρετανική εταιρεία κατασκευών και υπηρεσιών Carillion, κατέρρευσε όταν οι δανειστές της αρνήθηκαν να της παράσχουν περαιτέρω οικονομική στήριξη. Η Carillion, η οποία απασχολεί 43.000 ανθρώπους για την παροχή υπηρεσιών στην άμυνα, την εκπαίδευση, την υγεία και τις μεταφορές, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα παρέχει την απαραίτητη χρηματοδότηση για τη διατήρηση των δημοσίων υπηρεσιών που πραγματοποιούνται από το προσωπικό της, ανέφερε το Reuters.

  Η Corillion υπέστη πλήγμα από τις δαπανηρές καθυστερήσεις συμβάσεων και την ύφεση στις νέες δραστηριότητες που οδήγησε σε μια σειρά προειδοποιήσεων για τα κέρδη και ζημιές στο α΄ εξάμηνο ύψους άνω των 1 δισ. στερλίνων (1,4 δισ. δολαρίων). Έχει χρέος και υποχρεώσεις άνω των 1,5 δισ. στερλίνων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων