Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Ιαν-2018 15:34

  Daily Telegraph: Το χρέος της ευρωζώνης μπορεί να ανακόψει την ανάπτυξη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το χρέος της ευρωζώνης μπορεί να ανακόψει τη μελλοντική ανάπτυξη εκτός αν οι χώρες ενισχύσουν τους προϋπολογισμούς τους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Moody’s, σημειώνει η εφημερίδα Daily Telegraph.

  Το χρέος των κυβερνήσεων της ευρωζώνης είναι μόνο 4% μειωμένο σε σχέση με το ζενίθ του 94.2% του ΑΕΠ το 2014, σημειώνει η ίδια εφημερίδα. Αυτή η μικρή μείωση του χρέους μεταξύ των κρατών-μελών μέχρι τώρα οφείλεται στην κυκλική οικονομική ανάπτυξη παρά σε μια αποφασιστική προσπάθεια για αύξηση της φορολογίας ή περικοπής δαπανών. Οι προσπάθειες αντιμετώπισης των ανεβασμένων επιπέδων χρέους παραμένουν ανομοιογενείς παρά την κυκλική ανάκαμψη. Η Γερμανία και η Ολλανδία αναμένεται να έχουν μειώσει το χρέος τους κάτω από το 60% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2019. Σε αντίθεση με τη Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία όπου, κατά την επόμενη διετία, τα επίπεδα χρέους δεν θα μεταβληθούν ή θα μειωθούν ελάχιστα, σημειώνεται εξάλλου.

  Η έλλειψη συνολικής ανάπτυξης, καθώς μερικά κράτη και περιοχές ανακάμπτουν αργότερα σε σχέση με άλλες, συνιστά μεγάλο κίνδυνο για την ευρωζώνη κατά τα επόμενα έτη, αναφέρει η Daily Telegraph.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων