Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Ιαν-2018 18:24

  "Ηχηρή ρωγμή" στις σχέσεις ΕΕ - ΗΠΑ, διαπιστώνει ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Ε.Ε.

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βλαντίμιρ Τσιζόφ, εκτιμά ότι στις Βρυξέλλες δεν αρέσει η πολιτική του Ντόναντ Τραμπ που έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της Ευρώπης.

  Σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Interfax ο Βλαντίμιρ Τσιζόφ, αναφέρεται σε ορισμένες πτυχές της πολιτικής της ΕΕ σε σχέση με τη Ρωσία οι οποίες αφορούν μεταξύ άλλων και τη στάση κρατών μελών της ΕΕ έναντι των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Μόσχας.

  Κατά την άποψη του υπάρχουν κατευθύνσεις όπου "τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκρούονται με τον πλέον οδυνηρό τρόπο με τα αμερικανικά", αναφέροντας ως παράδειγμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη συμφωνία για τα πυρηνικά με το Ιράν, όπου "η ΕΕ θεωρεί ότι είναι σε θέση να διαδραματίσει ενεργό ρόλο". Κατά την εκτίμηση μάλιστα του μόνιμου αντιπροσώπου της Ρωσίας στην ΕΕ, "το πρόβλημα συνίσταται στο ότι , έπειτα από ένα χρόνο παραμονής του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, η περίφημη συμφωνία TTIP (συμφωνία για την διατλαντική σχέση εμπορίου και επενδύσεων) δεν βγάζει απλώς σπίθες, αλλά βροντερά τρίζει"

  Ο Βλαντιμίρ Τσιζόφ αναφερόμενος στις αμερικανικές κυρώσεις που στρέφονται κατά του ενεργειακού τομέα της Ρωσίας, θεωρεί κατά την άποψη του ότι οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες κατάφεραν να αμβλύνουν τις αρνητικές συνέπειες που θα είχαν αυτές για τις εταιρείες της ΕΕ. " Ιδιαίτερα – λέει ο Τσιζόφ- στο κείμενο του σχετικής νομοθεσίας χάρη στις προσπάθειες τους, συμπεριελήφθη διάταξη που υποχρεώνει την αμερικανική κυβέρνηση να πραγματοποιεί διαβουλεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους της σε αυτά τα θέματα".

  Και προσθέτει: "Το πώς θα διαβουλεύονται, δεν θα το σχολιάσω, αλλά το ότι στην πέραν του Ατλαντικού Όχθη έγινε αισθητή η δυσαρέσκεια αυτή είναι γεγονός".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων